Čokotransfer
Čokotransfer - transfer fólie na čokoládu
je fólie s reliéfem z barvených pokrmových tuků, které snadno reagují na změnu teploty. Transfer fólie na čokoládu slouží k přenesení vzoru na čokoládu a následné zdobení dortů, či moučníků.
#ShowMore#
Jak na to:
Fólii na čokotransfer můžete rozstříhat nůžkami na požadované tvary nebo ji nechat nerozstřihanou, pokrýt celý povrch čokoládou a po ztuhnutí např. vykrajovátky vykrajovat požadované tvary. Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni a za častého míchání ji necháte vychladnout (musí být vlažná, ale stále tekutá). Takto připravenou čokoládu rozetřete v tenké vrstvě na fólii a necháte zatuhnout v lednici. Poté, co čokoláda ztuhne, sloupnete z ní již čistou fólii a reliéf zůstane otisknutý na čokoládě.
Pozor, pokud stáhnete fólii příliš brzy, motiv se rozmaže. Pokud je čokoláda naopak příliš tvrdá a láme se (např. při vykrajování), je možné ji na chvíli zahřát fénem (ze strany, kde je čokoláda, ne na vzor), ona malinko povolí.
Pro dokonalé splynutí transfer fólie s čokoládou doporučujeme použít pravou čokoládu. V nabídce máme také čokoládu bez cukru.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!