Potahovací hmoty
se lidově nazývá fondán. Jedná se (ve většině případů) o čistě bílou, měkkou hmotu, která je určena k potažení dortu. Potahovací hmota bývá vláčná, aby se přizpůsobila tvaru dortu. Snadno se s ní pracuje, nelepí se k podložce ani k válečku.
#ShowMore#
Potahovací hmota na dorty
je nejvíce používanou surovinou při zdobení dortů, neboť s její pomocí docílíme uhlazení povrchu dortu a dodáme mu sametový, sjednocený vzhled. Celkově pak, potažený dort, vypadá čistě a celistvě.
V našem sortimentu naleznete cukrářské potahovací hmoty různých světových výrobců. Jmenujme ty nejznámější: Irca Itálie, Zeelandia Holandsko, Callebaut Belgie, Satin Ice USA, hmota K2 Maďarsko, Lübecker Marzipan Německo, aj.
Mezi nejvíce prodávané značky patří hmoty: K2, Pasta Dama Top, White Icing a Roll Decor Icing. Jsou to čistě bílé hmoty, tedy jsou vhodné k potažení svatebních dortů a mají různé příchutě (mandlovou, vanilkovou, vanilkovo-citronovou). Ze široké nabídky si jistě zvolíte tu pravou hmotu, se kterou se Vám bude dobře pracovat.
Stále však platí, že jako podklad pod potahovací hmoty patří výhradně krém z másla, do kterého lze přidat buď moučkový cukr anebo zkaramelizované mléko. Stačí pak jen slabá vrstva krému na povrch dortu, kterou necháme v chladničce pořádně zatuhnout, a pak již jen potahujeme. Krém z másla zajistí stabilitu potahovací hmoty. Pokud zvolíte jakýkoli krém obsahující vodu, potahovací hmota se bude rozpouštět a z dortu stékat.
Hmoty z naší nabídky, vhodné k potahování dortů, jsou tedy měkké, většinou čistě bílé barvy (výjimku tvoří pravý marcipán, který díky obsahu mandlí má barvu jemně do žluta). Díky měkkosti se s nimi dobře pracuje, avšak k modelaci nejsou vhodné, neboť modelky se, díky měkkosti, bortí a špatně drží tvar. Pokud již potřebujete modelovat z měkké hmoty, doporučujeme ji zahustit škrobem, či ihned po modelaci podepřít a zachladit v mrazničce.
Přímo pro modelaci jsou vhodné modelovací hmoty, které u nás také naleznete.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!