Želatiny

Klíčový prvek v kulinářském umění

Želatina, v podobě prášku či plátků, a agar, známý také jako rostlinná želatina, jsou nezbytnými pomocníky v kuchyni, a to zejména v cukrářství a přípravě studené kuchyně. Tyto suroviny jsou známé svou schopností zpevňovat různé pokrmy, od dortových krémů po slané aspiky a další lahůdky.

#showmore#

Želatina: Všestranný pomocník

Želatina, dostupná jako želatina v prášku nebo plátková želatina, je živočišného původu, konkrétně většinou vepřová. Její využití je široké a variabilní. Plátky želatiny jsou často využívány pro svou snadnou manipulaci a dávkování. Ať už se jedná o přípravu dezertů, želé bonbónů, nebo o zpevňování krémů v dortech, želatina je v tomto ohledu nepostradatelná.

Agar: Rostlinná alternativa

Na druhé straně agar, získávaný z řas, představuje rostlinnou alternativu k želatině a je ideální volbou pro vegetariány a vegany. Agar je známý svou silnou želírující schopností a je často využíván v molekulární gastronomii, stejně jako v tradičních pokrmech.

Použití v kuchyni

Při používání želatiny či agaru je důležité dodržovat správný postup. Želatina v prášku nebo želatina plátky vyžaduje namočení a následně rozpuštění ve vodě nebo jiné tekutině, zatímco agar se obvykle vaří. Oba tyto ztužovače se přidávají do pokrmů, které mají následně ztuhnout a získat pevnější konzistenci.

Různorodost v aplikaci

Ať už se rozhodnete pro želatinu nebo agar, obě tyto suroviny vám umožní experimentovat s konzistencí vašich pokrmů a otevřou vám dveře k novým kulinářským dobrodružstvím. Dorty, želé, pudingy, krémy, aspiky a mnoho dalších pokrmů – všechny tyto lahůdky mohou být vytvořeny s použitím těchto ztužovačů.

Závěr

Želatina a agar, každý s vlastními specifickými vlastnostmi a využitím, jsou klíčovými surovinami v moderní i tradiční kuchyni. Jejich schopnost transformovat tekutiny na pevné, ale stále jemné a pružné formy, je základem mnoha kulinářských děl, která pohladí nejen oko, ale i chuťové buňky. Vyzkoušejte různé recepty a techniky s použitím těchto ztužovačů a objevte nové světy chutí a textur ve vaší kuchyni!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

Nejprodávanější

Agar 50g
Agar 50g
Skladem (21 ks)
Kód: 121-32
 
59 Kč
Plátková želatina 12ks
Plátková želatina 12ks
Skladem (11 ks)
Kód: 113-9520
 
45 Kč
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
Skladem (10 ks)
Kód: 120-1193A
 
72 Kč
Prášková želatina 100g
Prášková želatina 100g
Skladem (15 ks)
Kód: 112-4031
 
60 Kč
Želatina ve spreji 190ml
Želatina ve spreji 190ml
Skladem (16 ks)
Kód: 105-AP9502GE
 
182 Kč
Balení Prášková želatina 1kg
Balení Prášková želatina 1kg
Skladem (5 ks)
Kód: 112-4031A
 
525 Kč
Agar 1kg
Agar 1kg
Skladem (2 ks)
Kód: 121-32A
 
998 Kč
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
72 Kč

Extra silná fixace a ochrana ovoce

Kód: 120-1193A
Plátková želatina 12ks
45 Kč
Kód: 113-9520
Balení Prášková želatina 1kg
525 Kč
Kód: 112-4031A
Prášková želatina 100g
60 Kč
Kód: 112-4031
Agar 50g
Agar 50g
Skladem (21 ks)
59 Kč
Kód: 121-32
Želatina ve spreji 190ml
182 Kč
Kód: 105-AP9502GE
Agar 1kg
Agar 1kg
Skladem (2 ks)
998 Kč
Kód: 121-32A
Dodání
Dodání do 24 hod.
při objednání PO-ČT do 12 hod
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek