Ořechový tunel s hruškou

Ořechový tunel s hruškou

ořechový tunel s hruškou

Suroviny

na korpus: 135g piškot extra tmavý, 2 vejce, 20g voda

na krém: 500ml šlehačka Milram, 100g Zeesan lískový ořech, 125g voda

na náplň: 300g hrušky v gelu

na zdobení: 150 g zrcadlová poleva čokoládová

 

Pracovní postup

Suroviny na korpus spolu šleháme 8 minut na nejrychlejší otáčky šlehacího stroje. Z těsta natřeme plát, který pečeme při teplotě cca 200 °C asi 8 minut.

Příprava krému: smetanu Milram vyšleháme do konzistence tuhého jogurtu a přimícháme do ní rozmíchanou směs Zeesanu a vody.

Kompletace: formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Korpus vyřízneme na rozměr formy a vložíme dovnitř. Na korpus nastříkáme 1/2 krému, doprostřed nastříkáme pruh hrušek v gelu a opět zastříkáme druhou polovinou krému, zarovnáme a přiklopíme pruhem zbylého korpusu, abychom vytvořili základnu tunelu. Vložíme do chladničky do řádného zatuhnutí. Poté vyklopíme z formy a zdobíme.

Zdobení - dvě různé varianty:

1. tunel jen přelijeme zrcadlovou polevou.

2. nahoře na tunelu vyřízneme drážku kterou zdobíme hruškami v gelu, krémem a mandlemi. Strany korpusu posypeme kakaem.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

 

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení