Jahodový řez

Svěží ovocná dobrota pro nadcházející letní sezónu.

 

Jahodový řez

Jahodový řez

Suroviny

na korpus: 500g směsi Sandra Lila, 5 vajec, 160g vody, 90g oleje, 35g jahodového extraktu

na jahodový krém: 625g zakysané smetany, 100g vody, 55g jahodového extraktu, 260g směsi Milky Cream

na jahodové želé: 200g směsi Trigel Neutral, 400g vody, 60g jahodového extraktu

 

Pracovní postup:

Korpus připravíme smícháním všech surovin, které necháme 5 minut odpočinout, a poté protínačkou mícháme asi 1 minutu na nejnižších otáčkách el. robota do hladké konzistence. Nalijeme do pečící formy jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem (může být kruh průměru 24cm) a pečeme při 175°C asi 25-30 minut (vždy respektujeme zkušenost s vlastní troubou). Po upečení necháme korpus vychladnout a rozřízneme na 4 slaboučké pláty.

Jahodový krém si připravíme smícháním zakysané smetany s vodou a jahodovým extraktem, poté přidáme směs Milky Cream a vše spolu šleháme 5 minut v el. šlehači.

Na jahodové želé svaříme vodu se směsí Trigel Neutral a následně přidáme jahodový extrakt, promícháme a necháme mírně zchladnout.

Kompletace: na dno pečící formy položíme první plát korpusu a natřeme na něj polovinu jahodového krému. Přiklopíme druhým plátem korpusu a na něj nalijeme teplé jahodové želé. Položíme třetí plát, na který navrstvíme zbylý jahodový krém. Na tuto vrstvu položíme poslední plát  korpusu. Vše necháme zatuhnout v chladničce, dozdobíme čerstvými jahodami.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!