Jahodový řez

Svěží ovocná dobrota pro nadcházející letní sezónu.

 

Jahodový řez

Jahodový řez

Suroviny

na korpus: 500g směsi Sandra Lila, 5 vajec, 160g vody, 90g oleje, 35g jahodového extraktu

na jahodový krém: 625g zakysané smetany, 100g vody, 55g jahodového extraktu, 260g směsi Milky Cream

na jahodové želé: 200g směsi Trigel Neutral, 400g vody, 60g jahodového extraktu

 

Pracovní postup:

Korpus připravíme smícháním všech surovin, které necháme 5 minut odpočinout, a poté protínačkou mícháme asi 1 minutu na nejnižších otáčkách el. robota do hladké konzistence. Nalijeme do pečící formy jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem (může být kruh průměru 24cm) a pečeme při 175°C asi 25-30 minut (vždy respektujeme zkušenost s vlastní troubou). Po upečení necháme korpus vychladnout a rozřízneme na 4 slaboučké pláty.

Jahodový krém si připravíme smícháním zakysané smetany s vodou a jahodovým extraktem, poté přidáme směs Milky Cream a vše spolu šleháme 5 minut v el. šlehači.

Na jahodové želé svaříme vodu se směsí Trigel Neutral a následně přidáme jahodový extrakt, promícháme a necháme mírně zchladnout.

Kompletace: na dno pečící formy položíme první plát korpusu a natřeme na něj polovinu jahodového krému. Přiklopíme druhým plátem korpusu a na něj nalijeme teplé jahodové želé. Položíme třetí plát, na který navrstvíme zbylý jahodový krém. Na tuto vrstvu položíme poslední plát  korpusu. Vše necháme zatuhnout v chladničce, dozdobíme čerstvými jahodami.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení