Netradiční likérová špička

Pro klidné odpoledne, třeba po dobře odvedené práci, si můžeme dopřát nějakou dobrotu.

Vyzkoušejte třeba tu v podobě lahodné likérové špičky trochu jinak. 

 

Netradiční likérová špička

Netradiční likérová špička

 

Suroviny (na 10 zákusků)

na bufler: 30g piškot světlý, 1 vejce, 5g voda

na kakaovou náplň: 615g šlehačka Milram, 185g Bolero

na likérovou náplň: 190g Topmix, 170g voda, 40g tuzemák (lze nahradit rumovým aroma nebo úplně vynechat)

na ganáž: 170g šlehačka Milram, 85g hořká čokoláda

 

Pracovní postup

- příprava bufleru: všechny suroviny šleháme el. šlehačem na nejvyšší rychlost po dobu 6 minut. Hladkou špičkou pak stříkáme na plech vyložený pečícím papírem požadovanou velikost bufleru a pečeme při 180°C asi 8-10 minut.

- příprava kakaové náplně: Bolero rozmícháme ve smetaně a necháme 10-15 minut odstát.

- příprava likérové náplně: všechny suroviny smícháme a necháme také odstát.

- příprava ganáže: smetanu přivedeme k varu a přelijeme jí hořkou čokoládu. Necháme chvíli stát, poté důkladně metličkou rozmícháme do hladké konzistence.

Kompletace: na dno kelímku položíme bufler a postupně vrstvíme střídavě tmavou a světlou náplň. Končíme zalitím ganáže.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!