Halloweenská lízátka

Halloweenská lízátka

k oslavě svátku všech svatých přinášíme jednoduchý, a přitom velice efektivní, recept na cake pops (tzv. dortová lízátka).

S jejich přípravou mohou pomáhat i děti.

Halloweenská lízátka cake pops

 

Suroviny

1. hmota - 277g světlý piškot, 3 vejce, 55g voda

2. hmota - 234g bílá čokoláda, 59g šlehačka Milram, 199g mascarpone, 200g šupiny tmavé, 23g citronová šťáva

poleva - 344g bílá čokoláda, 56g řepkový olej

na dozdobení - 100g hořká čokoláda

 

Pracovní postup:

1. hmota - všechny suroviny šlehat 6 minut v elektrickém šlehači na nejvyšší stupeň. Nalijeme do formy a pečeme při 180°C asi 35 minut. Necháme vychladnout a rozdrobíme.

2. hmota - šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí bílou čokoládu. Necháme chvilku stát, poté vymícháme metličkou do hladké konzistence. Přidáme rozdrobenou 1. hmotu, citronovou šťávu, mascarpone a čokoládové šupiny. Vše promícháme a necháme zchladnout.

Kompletace - z hmoty tvarujeme kuličky (cca 25 g) a do každé zapíchneme tyčinku na dortová lízátka. Namáčíme do polevy (ve vodní lázni rozehřátá čokoláda s olejem) a necháme zatuhnout. Poté malujeme strašidelné obličeje za pomoci rozehřáté hořké čokolády.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!