Kávová zrna s marcipánem

Inspirace pro nevšední vánoční cukroví nebo zákusek pro návštěvy

Kávová zrna s marcipánem

kávová zrna

 

Suroviny: 

Na základ: 200g pravého marcipánu

Na náplň: 3 lžíce mleté kávy, 3 lžíce kakaa, 8 lžic cukru, 8 lžic margarínu, 8 lžic škrobu. 

Na polevu: hořká nebo mléčná čokoláda, podle potřeby tuk k naředění

 

Pracovní postup:

marcipán vyválíme na plát silný asi 3 mm a vyřízneme z něho oválek, který vložíme do formičky na kávová zrna a naplníme náplní.

Příprava náplně: povolený margarín smícháme s kakaem, kávou, cukrem a škrobem nejprve vařečkou, poté ručně na vále, vytvoříme malé válečky a necháme je chvíli zatuhnout v chladničce.

Náplň přiklopíme dalším marcipánovým oválkem a přitlačíme k sobě.

Opatrně vyjmeme z formy a necháme tuhnout. Poté namáčíme v rozpuštěné čokoládě a opět necháme zatuhnout.

 

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!