UPOZORNĚNÍ: Vážení zákazníci, z důvodu odstávky elektrické energie NEBUDEME v pátek 13.6.2025 EXPEDOVAT objednávky a PRODEJNA zůstane ZAVŘENA. Objednávky k osobnímu odběru si vyzvedněte nejpozději ve čtvrtek do 16. hodiny. Děkujeme za pochopení.

Netradiční likérová špička

Pro klidné odpoledne, třeba po dobře odvedené práci, si můžeme dopřát nějakou dobrotu.

Vyzkoušejte třeba tu v podobě lahodné likérové špičky trochu jinak. 

 

Netradiční likérová špička

Netradiční likérová špička

 

Suroviny (na 10 zákusků)

na bufler: 30g piškot světlý, 1 vejce, 5g voda

na kakaovou náplň: 615g šlehačka Milram, 185g Bolero

na likérovou náplň: 190g Topmix, 170g voda, 40g tuzemák (lze nahradit rumovým aroma nebo úplně vynechat)

na ganáž: 170g šlehačka Milram, 85g hořká čokoláda

 

Pracovní postup

- příprava bufleru: všechny suroviny šleháme el. šlehačem na nejvyšší rychlost po dobu 6 minut. Hladkou špičkou pak stříkáme na plech vyložený pečícím papírem požadovanou velikost bufleru a pečeme při 180°C asi 8-10 minut.

- příprava kakaové náplně: Bolero rozmícháme ve smetaně a necháme 10-15 minut odstát.

- příprava likérové náplně: všechny suroviny smícháme a necháme také odstát.

- příprava ganáže: smetanu přivedeme k varu a přelijeme jí hořkou čokoládu. Necháme chvíli stát, poté důkladně metličkou rozmícháme do hladké konzistence.

Kompletace: na dno kelímku položíme bufler a postupně vrstvíme střídavě tmavou a světlou náplň. Končíme zalitím ganáže.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!