Jak pracovat s transfer fólií na čokoládu

Transfer fólie na čokoládu = velká paráda s jednoduchou fólií

ČOKOTRANSFER - Transfer fólie na čokoládu - je fólie s reiléfem z barvených pokrmových tuků, které snadno reagují na změnu teploty.

 

Použití čokotransferu v praxi

Fólii položíme hladkým povrchem na pevnou podložku (pečící plech, prkénko). Hrubý tukový povrch musí být nahoře, na něj se bude nanášet čokoláda. Čokoládu (polevu, cca 220g) rozehřejeme ve vodní lázni při cca 45-50°C - dle druhu polevy; a zchladíme občasným mícháním na cca 25°C. Takto vlažnou čokoládu nalijeme na fólii a roztíracím nožem, kartou, apod. rozetřeme. Necháme v lednici zatuhnout. Po zatuhnutí otočíme fólii čokoládou směrem dolů na podložku a opatrně sejmeme fólii - vzorek zůstane na čokoládě. Poté dělíme na požadované tvary - nutné je, aby nůž, kterým čokoládu budete řezat, byl horký a suchý, tím se čokoláda nebude lámat. Stačí ho mí namočený v horké vodě a před každým zářezem otřít.

 

 

Pozor, pokud stáhnete fólii příliš brzy, motiv se rozmaže. Pokud je čokoládna naopak příliš tvrdá a láme se (např. při vykrajování), je možné ji na chvíli zahřát fénem (ze strany, kde je čokoláda, ne na vzor), ona malinko povolí.

 

 _vyrp11_1808passion-text