Stracciatella dezert s malinami

Osvěžující pochoutka pro milovníky malin

Milujete osvěžující dezerty s malinami? Připravte si doma lahodný Stracciatella dezert s malinami. S našimi surovinami to zvládnete jednoduše a rychle!

Suroviny (na plech o rozměru 60 x 40 cm):

Korpus:

Náplň:

Dekorace:

Pracovní postup:

  • Příprava korpusu:

    • Suroviny na korpus (piškot extra tmavý, vejce a vodu) šleháme elektrickým šlehačem 8 minut na 3. rychlostní stupeň.
    • Těsto rozetřeme na plech a pečeme asi 20 minut při 180°C.
    • Po vychladnutí korpus rozpůlíme na 2 části.
  • Příprava náplně:

    • Ušleháme šlehačku Hoplá.
    • Do šlehačky přidáme směs Zeesanu a vody, dobře promícháme a přidáme tmavé šupiny.
  • Sestavení dezertu:

    • Korpus promažeme polovinou náplně, přiklopíme druhým plátem a přetřeme zbylou náplní.
    • Po vychlazení zatřeme celý dezert netuhnoucí malinovou glazurou a dekorujeme čerstvými malinami.

Tipy a triky:

  • Dekorace: malinová glazura dodá dezertu krásný lesk a osvěžující chuť. Nebojte se přidat ještě několik čerstvých malin pro extra porci ovoce.
  • Servírování: dezert nechte před podáváním dostatečně vychladit, aby se náplň dobře zpevnila a chutě se krásně propojily.

Připravte si doma tento Stracciatella dezert s malinami a potěšte své blízké osvěžující pochoutkou, která je nejen chutná, ale i krásně vypadá!

Hospodyňkám.cz - pečete jako profesionál!