Jak pracovat s formou na čokoládu

 

Zakoupili jste si formu na čokoládu a chcete mít pralinky tak dokonalé, jako od profesionála?

Zkuste se řídit našimi radami.

 

Před samotným plněním formy čokoládou si musíme uvědomit a přichystat následující:

  • forma na čokoládu musí být dokonale suchá, aby se pralinky pohodlně vyklopily z formy ven
  • čokoláda musí být rozpuštěna a následně temperována na požadovanou teplotu - hořká čokoláda musí mít při aplikaci do formy 33°C a mléčná čokoláda s bílou čokoládu musí mít 31°C
  • připravíme si pevnou podložku (nejlépe malé kuchyňské prkénko), na které položíme formu a bude nám sloužit k přenášení formy do chladničky a k manipulaci s formou
  • připravíme si cukrářský sáček (silikonový, nebo pevný plastový), do kterého budeme lít rozpuštěnou čokoládu a následně jím plnit formu

 

Příprava čokoládových pralinek bez náplně

Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do připravené suché formy, formou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme stěrkou a vložíme do chladničky ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky z formy.

 

 

           

 

 

Příprava čokoládových pralinek s náplní

formu zaplníme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a celý obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, takže nám zůstane uvnitř formy jen slabá krusta čokolády (obal pralinky) - okraje formy setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Do krusty pralinky nastříkáme náplň dle chuti (můžeme také vložit kuličku marcipánu) - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.

 

Recept na pralinky s irským krémem najdete v sekci Naše recepty.

 

 Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení