Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 152 Kč
skladem
Naše cena 395 Kč
skladem
Naše cena 63 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 223 Kč
skladem
Naše cena 2 600 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem

02. 08. 2017 | NAŠE RECEPTY

Pralinky s irskou kávou

 

 

 

Pralinky s irskou kávou (cca 50 kusů)

 

Suroviny

 

na obal pralinky: 300-500g čokolády dle chuti (hořká, mléčná, bílá)

 

na náplň: 80 ml mléka, 10 g instantní kávy, 20 g glukózového sirupu110 g bílé čokolády, 90 g změklého másla, 50 g rozpuštěného kakaového másla

 

 

Pracovní postup

(formu vždy necháme na pevné podložce, aby se s ní lépe manipulovalo)

 

Příprava obalu:

čokoládu rozehřejeme a následně necháme zchladit na požadovanou teplotu (hořká čokoláda na 33°C a bílá s mléčnou na 31°C). Čokoládu nalijeme do cukrářského sáčku a plníme jím dokonale suchou formu na pralinky až po okraj. Necháme několik minut zatuhnut (v chladničce jen asi minutu). Poté celý obsah formy vylijeme zpět k ostatní rozehřáté čokoládě a okraje formy otřeme špachtlí, abychom odstranili přebytečnou čokoládu. Necháme ještě zatuhnout.

 

Příprava náplně:

mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky, ale ne až po okraj - necháme si asi 1 mm volno pro vrchní krustu. Opět vložíme do chladničky a necháme tuhnout.

 

Kompletace

Celou formu přelijeme rozehřátou temperovanou čokoládou, celý povrch formy pak řádně otřeme špachtlí a vložíme do chladičky, či mrazničky z zatuhnutí. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky.

 

Pokud dodržíte přesný postup temperace, pralinky budou krásně lesklé.

 


Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!