info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Jak pracovat s formou na čokoládu - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
07.08.2019
BARVY WILTON OPĚT SKLADEM
Vážení zákazníci, dlouho očekáváné barvy Wilton jsou opět v prodeji. Nový obal, nové složení... číst celé
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
11.06.2019
PŘEPRAVA POTRAVIN V HORKÝCH DNECH
Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání čokoládových polev, ozdob, transfer fólií, či margarínu během letních měsíců. V horkých dnech může doj... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. RADY A INFORMACE
  4. Jak pracovat s formou na čokoládu
02.08.2017

Jak pracovat s formou na čokoládu

 

Zakoupili jste si formu na čokoládu a chcete mít pralinky tak dokonalé, jako od profesionála?

Zkuste se řídit našimi radami.

 

Před samotným plněním formy čokoládou si musíme uvědomit a přichystat následující:

  • forma na čokoládu musí být dokonale suchá, aby se pralinky pohodlně vyklopily z formy ven
  • čokoláda musí být rozpuštěna a následně temperována na požadovanou teplotu - hořká čokoláda musí mít při aplikaci do formy 33°C a mléčná čokoláda s bílou čokoládu musí mít 31°C
  • připravíme si pevnou podložku (nejlépe malé kuchyňské prkénko), na které položíme formu a bude nám sloužit k přenášení formy do chladničky a k manipulaci s formou
  • připravíme si cukrářský sáček (silikonový, nebo pevný plastový), do kterého budeme lít rozpuštěnou čokoládu a následně jím plnit formu

 

Příprava čokoládových pralinek bez náplně

Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do připravené suché formy, formou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme stěrkou a vložíme do chladničky ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky z formy.

 

 

           

 

 

Příprava čokoládových pralinek s náplní

formu zaplníme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a celý obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, takže nám zůstane uvnitř formy jen slabá krusta čokolády (obal pralinky) - okraje formy setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Do krusty pralinky nastříkáme náplň dle chuti (můžeme také vložit kuličku marcipánu) - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.

 

Recept na pralinky s irským krémem najdete v sekci Naše recepty.

 

 Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.