Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 152 Kč
skladem
Naše cena 35 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 2 600 Kč
skladem
Naše cena 48 Kč
skladem

02. 08. 2017 | RADY A INFORMACE

Jak pracovat s formou na čokoládu

 

Zakoupili jste si formu na čokoládu a chcete mít pralinky tak dokonalé, jako od profesionála?

Zkuste se řídit našimi radami.

 

Před samotným plněním formy čokoládou si musíme uvědomit a přichystat následující:

  • forma na čokoládu musí být dokonale suchá, aby se pralinky pohodlně vyklopily z formy ven
  • čokoláda musí být rozpuštěna a následně temperována na požadovanou teplotu - hořká čokoláda musí mít při aplikaci do formy 33°C a mléčná čokoláda s bílou čokoládu musí mít 31°C
  • připravíme si pevnou podložku (nejlépe malé kuchyňské prkénko), na které položíme formu a bude nám sloužit k přenášení formy do chladničky a k manipulaci s formou
  • připravíme si cukrářský sáček (silikonový, nebo pevný plastový), do kterého budeme lít rozpuštěnou čokoládu a následně jím plnit formu

 

Příprava čokoládových pralinek bez náplně

Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do připravené suché formy, formou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme stěrkou a vložíme do chladničky ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky z formy.

 

 

           

 

 

Příprava čokoládových pralinek s náplní

formu zaplníme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a celý obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, takže nám zůstane uvnitř formy jen slabá krusta čokolády (obal pralinky) - okraje formy setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Do krusty pralinky nastříkáme náplň dle chuti (můžeme také vložit kuličku marcipánu) - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.

 

Recept na pralinky s irským krémem najdete v sekci Naše recepty.

 

 Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!