info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Jak pracovat s formou na čokoládu - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. RADY A INFORMACE
  4. Jak pracovat s formou na čokoládu
02.08.2017

Jak pracovat s formou na čokoládu

 

Zakoupili jste si formu na čokoládu a chcete mít pralinky tak dokonalé, jako od profesionála?

Zkuste se řídit našimi radami.

 

Před samotným plněním formy čokoládou si musíme uvědomit a přichystat následující:

  • forma na čokoládu musí být dokonale suchá, aby se pralinky pohodlně vyklopily z formy ven
  • čokoláda musí být rozpuštěna a následně temperována na požadovanou teplotu - hořká čokoláda musí mít při aplikaci do formy 33°C a mléčná čokoláda s bílou čokoládu musí mít 31°C
  • připravíme si pevnou podložku (nejlépe malé kuchyňské prkénko), na které položíme formu a bude nám sloužit k přenášení formy do chladničky a k manipulaci s formou
  • připravíme si cukrářský sáček (silikonový, nebo pevný plastový), do kterého budeme lít rozpuštěnou čokoládu a následně jím plnit formu

 

Příprava čokoládových pralinek bez náplně

Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do připravené suché formy, formou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme stěrkou a vložíme do chladničky ztuhnout. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky z formy.

 

 

           

 

 

Příprava čokoládových pralinek s náplní

formu zaplníme rozehřátou čokoládou, necháme krátce zatuhnout (několik minut) a celý obsah vylijeme zpět do nádoby k ostatní tekuté čokoládě, takže nám zůstane uvnitř formy jen slabá krusta čokolády (obal pralinky) - okraje formy setřeme špachtlí, abychom na formě neměli přebytečnou čokoládu. Do krusty pralinky nastříkáme náplň dle chuti (můžeme také vložit kuličku marcipánu) - neplníme úplně k okraji formy, ale asi jen 1 mm pod ni. Opět necháme chvíli tuhnout v chladničce. Poté opět přelijeme čokoládou, podložkou poklepeme o pracovní desku, přebytečnou čokoládu otřeme špachtlí a vložíme do chladničky k zatuhnutí. Po zatuhnutí vyjmeme z formy hotové plněné pralinky.

 

Recept na pralinky s irským krémem najdete v sekci Naše recepty.

 

 Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.