Tvarohovo-jogurtové řezy

Přinášíme recept na odlehčené řezy, které si můžete připravit z našich surovin.

tvarohovo-jogurtove_ezy_recept

 

Suroviny

 

Korpus: 500g extra tmavý piškot, 6 vajec 70g vody

 

Krém: 500g tvarohu, 500g bílého jogurtu, 2x ztužovač tvarohu neutral (použijte poloviční množství vody), moučkový cukr dle chuti

 

Poleva: 200g hořké čokolády 60%500ml šlehačky, 3 polévkové lžíce cukru

 

 

 

Postup

Korpus si připravíme v el. šlehači - všechny suroviny šleháme 8 minut na 3. rychlostní stupeň. Vlijeme na pečící plech s vyššími okraji a upečeme při 180°C.

 

Na krém smícháme tvaroh s jogurtem a cukrem a přidáme ztužovač tvarohu. Rozetřeme na vychladlý korpus, dáme tuhnout do chladničky.

 

Na polevu svaříme šlehačku s čokoládou - šlehačku zahřejeme k bodu varu, vložíme do ní čokoládu a metličkou řádně rozmícháme, necháme lehce zchladnout, abychom ji na krém nelili příliš horkou, ale spíš vlažnou.

 

Hotové, polité, řezy uložíme přes noc do chladničky, poté nakrájíme na kostky, servírujeme.

 

 

 

Dobrou chuť.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!