Šlehačkový dort s banánem

Milujete chuť pravé šlehačky v kombinaci s banány? Pokud ano, vyzkoušejte recept připravený z našich surovin a upečte si tzv. krtčí hromádku

 

 


lehakov_dort_s_bananem

 

 

 

 

Suroviny

na korpus: 250g směsi na extra tmavý piškot, 3 vejce, 30 ml vody, 20ml oleje

 

na krém: 500ml šlehačky, 100g ztužovače Zeesan banán, 30g tmavých šupin

 

náplň: 4 banány

 

 

 

Postup

směs na korpus ušleháme 8 minut v el. šlehači, vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, kterou jsme předtím vyložili pečícím papírem, upečeme.

Korpus necháme asi hodinu vychladnout, poté, polévkovou lžící, vydlabeme do korpusu dolík tak, aby zůstalo asi 0,5 cm síly korpusu a okraje necháme vyšší. Vše vydlabané rozdrobíme na menší kousky připomínajíci hlínu a použijeme později.

Do vydlabaného korpusu vložíme podélně rozpůlené banány a naneseme vrstvu šlehačkového krému (připravíme podle návodu na obalu), který dotvarujeme do kopcovitého tvaru.

Vydlabaným, rozdrobeným, korpusem posypeme šlehačkový krém, jemně přitlačíme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladničce.

 

 

Dobrou chuť.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

ez_lehakov_dort_s_bananem