Ovocný dort s panna cottou

Vyzkoušejte jednoduchý recept, který je ideální pro teplé letní dny. Je svěží, lehký a nadýchaný...

 

 pana

 

 

 

Suroviny

 

Korpus: 350g cukru, 350g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100g kakaa, 100g rozpuštěné čokolády, 150ml oleje, 2 vejce, mléko dle potřeby.

 

Krém1l Panna Cotta250ml šlehačka

 

Náplň: jakékoli ovoce v gelu, či čerstvé ovoce

 

 

 

Postup

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a řádně ušleháme elektrickým šlehačem. Naplníme dortovou formu o průměru 28cm a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut. Po vychladnutí povrch korpusu natřeme ovocem v gelu (v případě použití čerstvého ovoce je nutné potřít korpus marmeládou, na kterou ovoce poklademe) a přelijeme ušlehanou šlehačkou s Panna Cottou. Necháme zatuhnout v chladničce.

 

 

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!