Pralinky s irskou kávou

 

 

 

Pralinky s irskou kávou (cca 50 kusů)

 

Suroviny

 

na obal pralinky: 300-500g čokolády dle chuti (hořká, mléčná, bílá)

 

na náplň: 80 ml mléka, 10 g instantní kávy, 20 g glukózového sirupu110 g bílé čokolády, 90 g změklého másla, 50 g rozpuštěného kakaového másla

 

 

Pracovní postup

(formu vždy necháme na pevné podložce, aby se s ní lépe manipulovalo)

 

Příprava obalu:

čokoládu rozehřejeme a následně necháme zchladit na požadovanou teplotu (hořká čokoláda na 33°C a bílá s mléčnou na 31°C). Čokoládu nalijeme do cukrářského sáčku a plníme jím dokonale suchou formu na pralinky až po okraj. Necháme několik minut zatuhnut (v chladničce jen asi minutu). Poté celý obsah formy vylijeme zpět k ostatní rozehřáté čokoládě a okraje formy otřeme špachtlí, abychom odstranili přebytečnou čokoládu. Necháme ještě zatuhnout.

 

Příprava náplně:

mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky, ale ne až po okraj - necháme si asi 1 mm volno pro vrchní krustu. Opět vložíme do chladničky a necháme tuhnout.

 

Kompletace

Celou formu přelijeme rozehřátou temperovanou čokoládou, celý povrch formy pak řádně otřeme špachtlí a vložíme do chladničky, či mrazničky z zatuhnutí. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky.

 

Pokud dodržíte přesný postup temperace, pralinky budou krásně lesklé.

 


Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení