Pralinky s irskou kávou

 

 

 

Pralinky s irskou kávou (cca 50 kusů)

 

Suroviny

 

na obal pralinky: 300-500g čokolády dle chuti (hořká, mléčná, bílá)

 

na náplň: 80 ml mléka, 10 g instantní kávy, 20 g glukózového sirupu110 g bílé čokolády, 90 g změklého másla, 50 g rozpuštěného kakaového másla

 

 

Pracovní postup

(formu vždy necháme na pevné podložce, aby se s ní lépe manipulovalo)

 

Příprava obalu:

čokoládu rozehřejeme a následně necháme zchladit na požadovanou teplotu (hořká čokoláda na 33°C a bílá s mléčnou na 31°C). Čokoládu nalijeme do cukrářského sáčku a plníme jím dokonale suchou formu na pralinky až po okraj. Necháme několik minut zatuhnut (v chladničce jen asi minutu). Poté celý obsah formy vylijeme zpět k ostatní rozehřáté čokoládě a okraje formy otřeme špachtlí, abychom odstranili přebytečnou čokoládu. Necháme ještě zatuhnout.

 

Příprava náplně:

mléko svaříme s kávou a glukózovým sirupem, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu, máslo a kakaové máslo a utřeme dohladka. Necháme vychladit na max. 30°C, vlijeme do zdobícího sáčku a naplníme pralinky, ale ne až po okraj - necháme si asi 1 mm volno pro vrchní krustu. Opět vložíme do chladničky a necháme tuhnout.

 

Kompletace

Celou formu přelijeme rozehřátou temperovanou čokoládou, celý povrch formy pak řádně otřeme špachtlí a vložíme do chladničky, či mrazničky z zatuhnutí. Po zatuhnutí opatrně vyjmeme hotové pralinky.

 

Pokud dodržíte přesný postup temperace, pralinky budou krásně lesklé.

 


Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.