Likérová špička 20/28mm
Český výrobek
Likérová špička je speciální cukrářská pomůcka určená pro výrobu tradičního českého zákusku – likérové špičky s koňakovou náplní. Pokud si chcete doma připravit špičky stejně velké jako v cukrárně, doporučujeme použít právě tuto špičku.



Rozměry likérové špičky:
- Celková délka: 7 cm
- Dolní průměr: 5,5 cm
- Horní vnější průměr: 2,8 cm (určuje průměr hotového korpusu)
- Horní vnitřní průměr: 2 cm
- Materiál: pocínovaný potravinářský plech (není vhodný do myčky nádobí)
#showmore#
Pracovní postup:
-
Příprava pomůcek:
- Budete potřebovat likérovou špičku a zdobicí sáček (buď speciální, nebo jednorázový, kterému odstřihnete špičku podle průměru špičky).
- Dbejte na to, aby dírka z boku likérové špičky vykukovala ven ze sáčku.
-
Plnění sáčku:
- Sáček naplňte připraveným krémem na likérové špičky.
- Horní část sáčku otočte a zafixujte, aby krém nevytekl.
-
Příprava piškotů (buflerů):
- Upečte vlastní piškoty jako základnu zákusku.
-
Tvarování korpusu:
- Na každý piškot naneste vrstvu krému.
- Přiložte likérovou špičku na piškot a jemným tlakem vytlačujte krém, zároveň špičku zvedejte do výšky.
- Vytvoříte korpus s otvorem pro vnitřní náplň.
-
Chlazení:
- Korpusy před plněním náplní řádně vychlaďte, aby se nebortily.
-
Plnění a uzavření:
- Naplňte vnitřní část koňakovou náplní.
- Použijte řezanou špičku a uzavřete zákusek ozdobným krémem.
-
Namáčení v polevě:
- Nechte špičky ztuhnout v lednici.
- Namáčejte v rozpuštěné čokoládové polevě naředěné kakaovým máslem nebo jiným tukem (poleva musí být spíše řidší).
Tip: Pro dokonalý výsledek doporučujeme špičky po namáčení v polevě znovu vychladit, aby poleva krásně ztuhla.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Likérové špičky |
---|---|
Délka špičky: | 7 cm |
Dolní průměr špičky: | 5,5 cm |
Horní průměr špičky: | 2,8 cm |
Materiál: | pocínovaný plech |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.