Valentýnské srdce

Svátek všech zamilovaných - Valentýn - se patří řádně oslavit.

Proto přinášíme jednoduchý recept na úžasný dort ve tvaru srdce, který zvládne upéci i úplný začátečník.

 

Kompletní valentýnskou nabídku nabízíme zde.

 

 

 

Valentýnské srdce

Valentýnské srdce 1Valentýnské srdce řez ukázka

 

 

 

Suroviny na malou dortovou formu (cca 10 porcí)

- na korpus: 400g směsi na světlý piškot, 4 vejce, 80g vody, 32g oleje

- na krém: 500ml šlehačky Milram, 100g ztužovače šlehačky Zeesan čokoláda, 250g tvarohu, trocha džemu na potření korpusu

- na dozdobení: čokoládová dekorace

- forma na pečení malé srdce, strunový kráječ na korpus

 

 

Pracovní postup

Korpus připravíme šleháním sypké směsi na piškot s vejci a vodou 8 minut na 3. stupeň el. šlehače. Poté otáčky zmírníme a postupně dolijeme olej. U formy vymažeme a vysypeme jen její dno - okraje formy musí zůstat suché, aby se na ně těsto mohlo přichytit, a piškot tak zůstal nadýchaný. Těsto nalijeme do formy pečeme při 175°C (horní - spodní ohřev) asi 1 hodinu. Při pečení neotevíráme minimálně prvních 30 minut troubu, aby piškot zůstal krásně nadýchaný. Po upečení necháme korpus vychladnout a opatrně ořízneme korpus od stěn formy, abychom mohli korpus vyklopit bez obavy z jeho roztržení. Hotový korpus, na jeho horní straně, ořízneme, aby byl rovný a zároveň odstraníme přebytečné drobící se těsto, na které by krém špatně přilnul. Kráječem rozdělíme korpus na 3 stejně vysoké pláty.

Příprava krému: šlehačku vyšleháme do konzistence velmi hustého jogurtu a za pomalého šlehání do ní přilijeme ztužovač rozmíchaný asi ve 120g vody. Celou čokoládovou šlehačku pak lehce zašleháme s tvarohem, který jsme si předtím našlehali a osladili dle chuti.

Kompletace: první plát korpusu položíme na tác a pomažeme ho tenkou vrstvou džemu podle vlastní chuti, na kterou navrstvíme první část šlehačkového krému. Přiklopíme druhým plátem korpusu, který opět pomažeme džemem a znovu navrstvíme druhou část krému. Položíme poslední plát a celou akci opakujeme - potřeme nejdříve džemem a až poté vrstvou krému - zde se snažíme pomazat celý povrch dortu souvislou vrstvou krému. Pomůžeme si roztíracím nožem. Hotový dort necháme řádně vychladit a před podáváním ještě dozdobíme zbytkem šlehačky - za pomoci cukrářského sáčku a řezané špičky. Nakonec přidáme čokoládovou dekoraci ve tvaru srdce.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

Kompletní valentýnskou nabídku nabízíme zde.