Pistáciový dort Brilant

Pistáciový dort Brilant

- velmi jednoduchou přípravu tohoto lahodného (tzv. nahatého) dortu zvládne každá hospodyňka

05

 

Suroviny na korpus

500g směsi Sandra Brilant, 325g vody, 90g oleje

 

Suroviny na šlehačkový krém

100g ochucovací pasty pistácie, 100g ztužovače šlehačky neutral, 250g mascarpone, 500ml šlehačky, 2 tvarohy ve vaničce, cukr dle potřeby

 

Na protěr

pistáciový krém dle potřeby

 

Pracovní postup

Korpus připravíme dle návodu a pečeme v předehřáté troubě při 175°C cca 25-30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

                         01                             02

 

Příprava šlehačkového krému: 

šlehačku vyšleháme do konzistence hustého jogurtu, přidáme ztužovač šlehačky a promícháme. V samostatné nádobě našleháme mascarpone, tvaroh a cukr dle chuti. Tuto směs smícháme s našlehanou šlehačkou a přidáme 100g ochucovací pasty.

 

Kompletace:

Korpus rozřízneme na 3 stejné pláty za pomoci kráječe. Spodní korpus potřeme slabou vrstvou pistáciového krému a na něj naneseme ochucený šlehačkový krém. Nanášíme jej od kraje korpusu ke středu za pomoci široké špičky vložené do cukrářského sáčku naplněného krémem.

Celý postup opakujeme na všechny zbylé korpusy.

Povrch dortu pak dozdobíme dle vlastní fantazie (na obrázku byla použit čokoládová dekorace twister).

                      03                             04

 

 

 Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!