Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 46 Kč
skladem
Naše cena 116 Kč
skladem
Naše cena 35 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 223 Kč
skladem
Naše cena 989 Kč
skladem
Naše cena 25 Kč
skladem

09. 12. 2015 | NAŠE RECEPTY

Carrot cake (mrkvový dort)

Lahodný mrkvový dort

potěší všechny milovníky sladkého. Mrkvový dort je ideální na vánoční stůl. Je vláčný, méně sladký a opravdu vynikající. Recept na mrkvový dort Vám přinášíme níže...

 

 

 

Suroviny


Těsto:

4 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 2 lžičky vanilkového aroma (nebo javorového sirupu), 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kávové lžičky jedlé sody, 2 kávové lžičky prášku do pečiva, 1/2 kávové lžičky soli, 2 kávové lžičky skořice, 3 hrnky na hrubo nastrouhané mrkve (cca 10ks), 1 hrnek vlašských ořechů (doporučujeme nasekané)


Krém:

500g sýru Palouček (Lučina, Philadelpiha), 1 hrnek moučkového cukru, 1 lžička vanilkového aroma (nebo javorového sirupu), šťáva z 1 citronu, 2 polévkové lžíce másla


Posyp: čokoládové hvězdičky

 

 

Postup

Korpus: vyšleháme vejce, cukr a aroma do pěny. Přidáme ostatní sypké suroviny a olej. Nakonec vmícháme mrkev s ořechy. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 28cm) a pečeme při 170 °C (horkovzduch) asi 50-60 minut.

Krém: vyšleháme sýr s máslem a cukrem, přidáme aroma, citrónovou šťávu, zašleháme.

Po vychladnutí korpus rozpůlíme a namažeme větší polovinou krému. Zbytek krému rozetřeme po povrchu celého dortu, ozdobíme čokoládovými hvězdičkami. Necháme ho odležet nejlépe přes noc.

 

 

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!