Domácí větrníky

lahodné karamelové větrníčky potěší každou návštěvu. Co takhle udělat si je v klidu domova? Vyzkoušejte naše kvalitní suroviny pro přípravu větrníků a přesvědčte se, že jsou vynikající, a přitom velice jednoduché na přípravu.

 

 

vtrnik_text

 

 

Recept na domácí větrníky

 

 

Suroviny

 

korpus: 500g odpalované těsto, 750g vody

pudingový krém: 500ml šlehačky, 500ml mléka, 80g pudingového prášku, 120g cukru

karamelový krém: 500ml šlehačky, 150g cukru

poleva: 300g fondánu, 120g základního karamelového krému

 

 

Postup

 

Korpus - odpalované těsto nasypeme do vody nalité v míse elektrického robotu a hákem (lyrou) mícháme cca 4 minuty na první rychlostní stupeň a následně 7 minut na druhý rychlostní stupeň. Hladkou hmotou plníme cukrářský sáček se zdobící špičkou a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem. Na papír (na jeho rubovou stranu) si můžete fixou nakreslit kroužky, aby byly větrníčky stejně velké. Pečeme při 200°C asi 10 minut (pozor, po tuto dobu neotevíráme troubu, větrníky by nevyběhly). Poté snížíme teplotu na cca 170°C a dopékáme dle velikosti korpusů asi 20 minut do růžova. Vždy respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotové větrníky podélně rozřízneme (rozpůlíme). Vrchní část namáčíme ve fondánu a spodní část naplníme pudingovým a karamelovým krémem.

 

Pudingový krém - z mléka a pudingového prášku uvaříme puding (2/3 mléka přivedeme k varu a do 1/3 mléka vmícháme pudingový prášek s cukrem, který pak vlijeme do vařícího mléka, mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme, necháme vychladnout). Po vychladnutí ušleháme šlehačku a zašleháme do ní vychladlý puding.

 

Karamelový krém - je nutné připravit si ho den předem (základní krém se musí nechat odležet v chladničce). V kastrolku s dvojitým dnem roztavíme cukr na karamel a vmícháme do něj 150ml horké šlehačky. Vše umícháme do hladké konzistence a necháme přes noc v chladničce. Poté ušleháme 180g karamelového základu a přišleháme do něho zbylých 350g šlehačky.

 

Poleva - fondán rozehřejeme ve vodní lázni s troškou vody a přimícháme k němu 120g základního karamelového krému. Vrchní díly větrníků namáčíme do fondánu a necháme zaschnout.

 

 

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!