Domácí větrníky

lahodné karamelové větrníčky potěší každou návštěvu. Co takhle udělat si je v klidu domova? Vyzkoušejte naše kvalitní suroviny pro přípravu větrníků a přesvědčte se, že jsou vynikající, a přitom velice jednoduché na přípravu.

 

 

vtrnik_text

 

 

Recept na domácí větrníky

 

 

Suroviny

 

korpus: 500g odpalované těsto, 750g vody

pudingový krém: 500ml šlehačky, 500ml mléka, 80g pudingového prášku, 120g cukru

karamelový krém: 500ml šlehačky, 150g cukru

poleva: 300g fondánu, 120g základního karamelového krému

 

 

Postup

 

Korpus - odpalované těsto nasypeme do vody nalité v míse elektrického robotu a hákem (lyrou) mícháme cca 4 minuty na první rychlostní stupeň a následně 7 minut na druhý rychlostní stupeň. Hladkou hmotou plníme cukrářský sáček se zdobící špičkou a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem. Na papír (na jeho rubovou stranu) si můžete fixou nakreslit kroužky, aby byly větrníčky stejně velké. Pečeme při 200°C asi 10 minut (pozor, po tuto dobu neotevíráme troubu, větrníky by nevyběhly). Poté snížíme teplotu na cca 170°C a dopékáme dle velikosti korpusů asi 20 minut do růžova. Vždy respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotové větrníky podélně rozřízneme (rozpůlíme). Vrchní část namáčíme ve fondánu a spodní část naplníme pudingovým a karamelovým krémem.

 

Pudingový krém - z mléka a pudingového prášku uvaříme puding (2/3 mléka přivedeme k varu a do 1/3 mléka vmícháme pudingový prášek s cukrem, který pak vlijeme do vařícího mléka, mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme, necháme vychladnout). Po vychladnutí ušleháme šlehačku a zašleháme do ní vychladlý puding.

 

Karamelový krém - je nutné připravit si ho den předem (základní krém se musí nechat odležet v chladničce). V kastrolku s dvojitým dnem roztavíme cukr na karamel a vmícháme do něj 150ml horké šlehačky. Vše umícháme do hladké konzistence a necháme přes noc v chladničce. Poté ušleháme 180g karamelového základu a přišleháme do něho zbylých 350g šlehačky.

 

Poleva - fondán rozehřejeme ve vodní lázni s troškou vody a přimícháme k němu 120g základního karamelového krému. Vrchní díly větrníků namáčíme do fondánu a necháme zaschnout.

 

 

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení