Vánoční provoz: poslední objednávky budou odeslány 19.12.2025. Objednávky přijaté během vánočních svátků budou vyřízeny od 5.1.2026. Prodejna bude od 22.12.2025 do 2.1.2026 uzavřena.

Želatiny

Klíčový prvek v kulinářském umění

Želatina, v podobě prášku či plátků, a agar, známý také jako rostlinná želatina, jsou nezbytnými pomocníky v kuchyni, a to zejména v cukrářství a přípravě studené kuchyně. Tyto suroviny jsou známé svou schopností zpevňovat různé pokrmy, od dortových krémů po slané aspiky a další lahůdky.

#showmore#

Želatina: Všestranný pomocník

Želatina, dostupná jako želatina v prášku nebo plátková želatina, je živočišného původu, konkrétně většinou vepřová. Její využití je široké a variabilní. Plátky želatiny jsou často využívány pro svou snadnou manipulaci a dávkování. Ať už se jedná o přípravu dezertů, želé bonbónů, nebo o zpevňování krémů v dortech, želatina je v tomto ohledu nepostradatelná.

Agar: Rostlinná alternativa

Na druhé straně agar, získávaný z řas, představuje rostlinnou alternativu k želatině a je ideální volbou pro vegetariány a vegany. Agar je známý svou silnou želírující schopností a je často využíván v molekulární gastronomii, stejně jako v tradičních pokrmech.

Použití v kuchyni

Při používání želatiny či agaru je důležité dodržovat správný postup. Želatina v prášku nebo želatina plátky vyžaduje namočení a následně rozpuštění ve vodě nebo jiné tekutině, zatímco agar se obvykle vaří. Oba tyto ztužovače se přidávají do pokrmů, které mají následně ztuhnout a získat pevnější konzistenci.

Různorodost v aplikaci

Ať už se rozhodnete pro želatinu nebo agar, obě tyto suroviny vám umožní experimentovat s konzistencí vašich pokrmů a otevřou vám dveře k novým kulinářským dobrodružstvím. Dorty, želé, pudingy, krémy, aspiky a mnoho dalších pokrmů – všechny tyto lahůdky mohou být vytvořeny s použitím těchto ztužovačů.

Závěr

Želatina a agar, každý s vlastními specifickými vlastnostmi a využitím, jsou klíčovými surovinami v moderní i tradiční kuchyni. Jejich schopnost transformovat tekutiny na pevné, ale stále jemné a pružné formy, je základem mnoha kulinářských děl, která pohladí nejen oko, ale i chuťové buňky. Vyzkoušejte různé recepty a techniky s použitím těchto ztužovačů a objevte nové světy chutí a textur ve vaší kuchyni!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

 

Nejprodávanější

Dortové želé červené
Skladem (69 ks)
Kód: 144-DZCE
 
10 Kč
Agar
Skladem (7 ks)
Kód: 121-32B
 (–1 %)
od 59 Kč
Dortové želé čiré
Skladem (30 ks)
Kód: 144-DZCI
 
10 Kč
Plátková želatina 12ks
Skladem (4 ks)
Kód: 113-9520
 
46 Kč
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

Řazení produktů

Výpis produktů

Vola Colori Želatina ve spreji 200ml
142 Kč

Želírujicí sprej na ovoce nebo jedlý papír Gel ve spreji je určen k ochraně čerstvého ovoce na...

Kód: 121-LESJEL
Pannatex
od 52 Kč

Univerzální sypká směs Bezlepkový produkt. Perfektní pomocník každého cukráře slouží jako...

+ další
Kód: 147-AI70BTA
Dortové želé čiré
Dortové želé čiré
Skladem (30 ks)
10 Kč

Dokonalý finální dotek pro ovocné dorty Dortové želé čiré je tu pro ty, kteří chtějí vytvořit...

Kód: 144-DZCI
Dortové želé červené
10 Kč

Dokonalý finální dotek pro ovocné dorty Dortové želé červené je český výrobek, který představuje...

Kód: 144-DZCE
Trigel Neutral Želírující přípravek 250g
74 Kč

Extra silná fixace a ochrana ovoce

Kód: 120-1193A
Plátková želatina 12ks
46 Kč
Kód: 113-9520
Prášková želatina 100g
60 Kč
Kód: 112-4031
Agar
Agar
Skladem (7 ks)
od 59 Kč
(až –1 %)

Revoluční přírodní želatinový přípravek pro vaše kulinářské experimenty Agar, přírodní...

+ další
Kód: 121-32B
Želatina ve spreji 190ml
198 Kč

Praktický pomocník pro dokonalý vzhled vašich dezertů Želatina ve spreji je inovativní produkt,...

Kód: 105-AP9502GE

Ovládací prvky výpisu

9 položek celkem
Dodání
Rychlé dodání
průměrná doba dodání 1,8 pracovního dne.
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Vážení zákazníci,

ve dnech 22.12.2025 - 2.1.2026 nebude probíhat expedice objednávek.

Prodejna je zavřena.

Všechny přijaté objednávky vyřídíme od 5.1.2026.