Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 94 Kč
skladem
Naše cena 99 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 989 Kč
skladem
Naše cena 48 Kč
skladem

25. 11. 2015 | NAŠE RECEPTY

Domácí větrníky

lahodné karamelové větrníčky potěší každou návštěvu. Co takhle udělat si je v klidu domova? Vyzkoušejte naše kvalitní suroviny pro přípravu větrníků a přesvědčte se, že jsou vynikající, a přitom velice jednoduché na přípravu.

 

 

 

 

Recept na domácí větrníky

 

 

Suroviny


korpus: 500g odpalované těsto, 750g vody

pudingový krém: 500ml šlehačky, 500ml mléka, 80g pudingového prášku, 120g cukru

karamelový krém: 500ml šlehačky, 150g cukru

poleva: 300g fondánu, 120g základního karamelového krému

 

 

Postup


Korpus - odpalované těsto nasypeme do vody nalité v míse elektrického robotu a hákem (lyrou) mícháme cca 4 minuty na první rychlostní stupeň a následně 7 minut na druhý rychlostní stupeň. Hladkou hmotou plníme cukrářský sáček se zdobící špičkou a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem. Na papír (na jeho rubovou stranu) si můžete fixou nakreslit kroužky, aby byly větrníčky stejně velké. Pečeme při 200°C asi 10 minut (pozor, po tuto dobu neotevíráme troubu, větrníky by nevyběhly). Poté snížíme teplotu na cca 170°C a dopékáme dle velikosti korpusů asi 20 minut do růžova. Vždy respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotové větrníky podélně rozřízneme (rozpůlíme). Vrchní část namáčíme ve fondánu a spodní část naplníme pudingovým a karamelovým krémem.


Pudingový krém - z mléka a pudingového prášku uvaříme puding (2/3 mléka přivedeme k varu a do 1/3 mléka vmícháme pudingový prášek s cukrem, který pak vlijeme do vařícího mléka, mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme, necháme vychladnout). Po vychladnutí ušleháme šlehačku a zašleháme do ní vychladlý puding.


Karamelový krém - je nutné připravit si ho den předem (základní krém se musí nechat odležet v chladničce). V kastrolku s dvojitým dnem roztavíme cukr na karamel a vmícháme do něj 150ml horké šlehačky. Vše umícháme do hladké konzistence a necháme přes noc v chladniče. Poté ušleháme 180g karamelového základu a přišleháme do něho zbylých 350g šlehačky.


Poleva - fondán rozehřejeme ve vodní lázni s troškou vody a přimícháme k němu 120g základního karamelového krému. Vrchní díly větrníků namáčíme do fondánu a necháme zaschnout.


 

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!