info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Recept na větrníky - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. NAŠE RECEPTY
  4. Domácí větrníky
25.11.2015

Domácí větrníky

lahodné karamelové větrníčky potěší každou návštěvu. Co takhle udělat si je v klidu domova? Vyzkoušejte naše kvalitní suroviny pro přípravu větrníků a přesvědčte se, že jsou vynikající, a přitom velice jednoduché na přípravu.

 

 

 

 

Recept na domácí větrníky

 

 

Suroviny


korpus: 500g odpalované těsto, 750g vody

pudingový krém: 500ml šlehačky, 500ml mléka, 80g pudingového prášku, 120g cukru

karamelový krém: 500ml šlehačky, 150g cukru

poleva: 300g fondánu, 120g základního karamelového krému

 

 

Postup


Korpus - odpalované těsto nasypeme do vody nalité v míse elektrického robotu a hákem (lyrou) mícháme cca 4 minuty na první rychlostní stupeň a následně 7 minut na druhý rychlostní stupeň. Hladkou hmotou plníme cukrářský sáček se zdobící špičkou a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem. Na papír (na jeho rubovou stranu) si můžete fixou nakreslit kroužky, aby byly větrníčky stejně velké. Pečeme při 200°C asi 10 minut (pozor, po tuto dobu neotevíráme troubu, větrníky by nevyběhly). Poté snížíme teplotu na cca 170°C a dopékáme dle velikosti korpusů asi 20 minut do růžova. Vždy respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotové větrníky podélně rozřízneme (rozpůlíme). Vrchní část namáčíme ve fondánu a spodní část naplníme pudingovým a karamelovým krémem.


Pudingový krém - z mléka a pudingového prášku uvaříme puding (2/3 mléka přivedeme k varu a do 1/3 mléka vmícháme pudingový prášek s cukrem, který pak vlijeme do vařícího mléka, mícháme do zhoustnutí, poté odstavíme, necháme vychladnout). Po vychladnutí ušleháme šlehačku a zašleháme do ní vychladlý puding.


Karamelový krém - je nutné připravit si ho den předem (základní krém se musí nechat odležet v chladničce). V kastrolku s dvojitým dnem roztavíme cukr na karamel a vmícháme do něj 150ml horké šlehačky. Vše umícháme do hladké konzistence a necháme přes noc v chladniče. Poté ušleháme 180g karamelového základu a přišleháme do něho zbylých 350g šlehačky.


Poleva - fondán rozehřejeme ve vodní lázni s troškou vody a přimícháme k němu 120g základního karamelového krému. Vrchní díly větrníků namáčíme do fondánu a necháme zaschnout.


 

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!


Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.