Carrot cake (mrkvový dort)
Lahodný mrkvový dort
potěší všechny milovníky sladkého. Mrkvový dort je ideální na vánoční stůl. Je vláčný, méně sladký a opravdu vynikající. Recept na mrkvový dort Vám přinášíme níže...
Suroviny
Těsto:
4 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 2 lžičky vanilkového aroma (nebo javorového sirupu), 2 hrnky polohrubé mouky, 2 kávové lžičky jedlé sody, 2 kávové lžičky prášku do pečiva, 1/2 kávové lžičky soli, 2 kávové lžičky skořice, 3 hrnky na hrubo nastrouhané mrkve (cca 10ks), 1 hrnek vlašských ořechů (doporučujeme nasekané)
Krém:
500g sýru Palouček (Lučina, Philadelpiha), 1 hrnek moučkového cukru, 1 lžička vanilkového aroma (nebo javorového sirupu), šťáva z 1 citronu, 2 polévkové lžíce másla
Posyp: čokoládové hvězdičky
Postup
Korpus: vyšleháme vejce, cukr a aroma do pěny. Přidáme ostatní sypké suroviny a olej. Nakonec vmícháme mrkev s ořechy. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 28cm) a pečeme při 170 °C (horkovzduch) asi 50-60 minut.
Krém: vyšleháme sýr s máslem a cukrem, přidáme aroma, citrónovou šťávu, zašleháme.
Po vychladnutí korpus rozpůlíme a namažeme větší polovinou krému. Zbytek krému rozetřeme po povrchu celého dortu, ozdobíme čokoládovými hvězdičkami. Necháme ho odležet nejlépe přes noc.
Dobrou chuť!
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!