Šťavnatý pomerančový dort

Představujeme další vynikající dort připravený z cukrářské směsi Jung Basis. Pochutnejte si na pomerančové chuti.

 

 

orange_velvet_cake

 

Suroviny

na korpus: 500 g směsi Jung Basis, 4 vejce, 200 ml oleje, 180 ml zakysaného podmáslí, 50 g ochucovací pasty pomeranč, 4 g oranžové gelové potravinářské barvy

 

na krém: 675 ml šlehačky 35%, 240 ml zakysaného podmáslí, 200 g ztužovače šlehačky Zeesan neutral

 

na ozdobení: plátky pomeranče

 

 

Postup

Všechny suroviny na korpus šleháme 5 minut elektrickým šlehačem, poté nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme při 170°C cca 40 minut.

Příprava krému - do ušlehané šlehačky přidáme směs Zeesanu a zakysaného podmáslí

Krémem plníme dort a zdobíme pomeranči.

 

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!