Mléčný čokoládový dort s oříšky

Vybíráme pro Vás recept, na který jsme použili cukrářskou směs Jung Basis. Jedná se o univerzální směs, která je šťavnatá, lahodná a udrží i těžké náplně, či ovoce. Vyzkoušejte tento jednoduchý, a přitom lahodný dort. Upéci si ho můžete k odpolední kávě...

 

 mlen_okoladov_dort_s_oiky

 

 

 

Suroviny

korpus: 300g Jung Basis, 3 vejce, 250g másla, 250g mléčné čokolády, 150g mléka

krém: 75g 35% šlehačky, 65g mléčné čokolády, 65g hořké čokolády

ozdobení: 30g lískových ořechů - půlky

 

 

Postup

příprava korpusu: ve vodní lázni zvolna rozpustíme čokoládu s mlékem (moc nezahříváme). Ušleháme vejce, přidáme mléko a směs Jung Basis, krátce ušleháme a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Všechny suroviny šleháme asi 4 minuty do hladké konzistence. Hotové těsto nalijeme do dortové formy o průměru 17 cm a pečeme při 160°C asi 1 hodinu. Hotový korpus necháme vychladnout.

 

příprava krému: šlehačku svaříme, přidáme do ní čokoládu a vymícháme dohladka

 

kompletace: korpus podélně rozřízneme, naplníme krémem, který namažeme i na horní stranu dortu a dozdobíme ořechy

 

 

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení