Ovocný dort

Jednoduchý recept na šťavnatý vrstvený dort pro narozeninové oslavy, či jako vynikající nedělní dezert.

 

Ovocný dort (forma o průměru 22cm - recept na 2 kusy)

Ovocný dort

 

Suroviny na 2 kusy dortu o průměru 22cm

- na korpus: 240g extra tmavý piškot, 3 vejce, 35g voda

- šlehačkový krém: 500ml šlehačka Milram, 500g mascarpone, 80g Topmix, 100g Zeesan neutral, 125g voda, 100g cukr moučka

- ovocný krém: 650g ovoce v gelu, 155g cukr krupice, 515g voda, 80g pudingový prášek

- poleva: 80g pravé čokolády (hořká nebo mléčná), 80ml šlehačka Milram

 

Pracovní postup

- příprava korpusu: všechny suroviny šleháme 8 minut na nejrychlejším stupni šlehacího stroje, poté nalijeme do formy a pečeme při 180°C.

- příprava šlehačkového krému: našleháme šlehačku a vmícháme do ní Zeesan rozmíchaný ve vodě a následně také přidáme našlehané mascarpone s cukrem a Topmixem.

- příprava ovocného krému: ovoce v gelu smícháme s cukrem a 2/3 vody, přivedeme k varu. Zbylou část vody smícháme s pudingovým práškem a za stálého míchání vlijeme do ovocné směsi, vaříme cca 1-2 minuty. Necháme částečně vychladnout.

- příprava čokoládového přelivu: čokoládu přelijeme vroucí smetanou, necháme minutu odstát, poté promícháme a lehce teplé nalijeme na povrch dortu.

- kompletace: korpus zalijeme šlehačkovým krémem a necháme ztuhnout v chladu. Po vychlazení přidáme ovocnou náplň a dáme do lednice. Čokoládu lijeme na povrch důkladně vychlazeného dortu. Dekorujeme čokoládovým zdobením dle vlastní fantazie.

Dobrou chuť!

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení