Domácí mléčný marcipán

Umění cukrářské kreativity

Pro všechny domácí cukrářky a milovníky kreativního pečení přinášíme jednoduchý a lákavý recept na domácí mléčný marcipán. Tato hmota také nazývaná falešný marcipán ze sušeného mléka je perfektní nejen pro potahování dortů, ale i pro modelování rozmanitých figurek a dekorací, které dodají vašim sladkým výtvorům osobitý šarm a eleganci. S použitím sušeného mléka Forte Milk 15% dosáhnete vynikajících výsledků s touto směsí, která je nejen chutná, ale i jednoduše připravitelná.


recept na mléčný marcipán

 

Suroviny:

  • 300g sušené mléčné směsi Forte Milk 15%
  • 300g moučkového cukru
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 6 polévkových lžic vody
  • 1/2 kávové lžičky mandlového aroma

Pracovní Postup:

  1. Příprava hmoty: Začněte tím, že všechny suroviny dáte do mísy šlehacího stroje. S pomocí protínačky šlehacího stroje zpracujte suroviny dohromady, dokud nevznikne hladká a jednolitá hmota.

  2. Doladění konzistence: Během míchání můžete podle potřeby přidávat buď vodu pro zředění, nebo sušené mléko pro zhoustnutí hmoty. Je důležité sledovat konzistenci, aby byla hmota ideální pro vaše cukrářské účely.

  3. Barvení: Pokud se rozhodnete hmota barvit, mějte na paměti, že použití gelové barvy může hmotu naředit. V takovém případě přizpůsobte množství přidané vody, aby byla hmota stále správně formovatelná.

  4. Uchování: Hotovou hmotu dobře zabalte tak, aby k ní neměl přístup vzduch, a uchovávejte v chladničce. Tímto způsobem zůstane marcipán čerstvý a připravený k použití, kdykoliv budete potřebovat.

  5. Příprava k použití: Před použitím je důležité hmotu zahřát, například v mikrovlnné troubě nebo u topení, a znovu ji důkladně propracovat. Tento krok zajistí, že bude marcipán měkký a snadno formovatelný.

Tipy pro Úspěch:

  • Kreativita: Nebojte se experimentovat s různými barvami a tvary. Mléčný marcipán je jako plátno, na kterém můžete vyjádřit svou kreativitu.
  • Přírodní barvy: Pro zdravější variantu zkuste použít přírodní barviva, jako je šťáva z červené řepy pro růžovou nebo kurkuma pro žlutou.

S touto jednoduchou a zábavnou recepturou na domácí mléčný marcipán otevíráte dveře do světa cukrářské kreativity, kde jsou možnosti zdobení a modelování téměř nekonečné. Užijte si radost z vytváření a sdílení vašich sladkých uměleckých děl s rodinou a přáteli!

Další možnosti?

Máme pro vás i jednodušší recept pro přípravu mléčného marcipánu a to se směsí Montana.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!