Domácí mléčný marcipán

Pro šikovné domácí cukrářky nabízíme recept na domácí mléčný marcipán, který je vhodný k potahování dortů a modelování figurek.


recept na mléčný marcipán

 

Suroviny na cca 600g hmoty:

300g sušeného mléka, 300g moučkového cukru, 4 polévkové lžíce oleje, 4 polévkové lžíce medu, 6 polévkových lžic vody, 1/2 kávové lžičky mandlového aroma

 

Pracovní postup:

všechny suroviny zpracovat dohromady v hladkou hmotu za pomoci protínačky šlehacího stroje, poté v ruce - během této doby můžeme přidávat buď vodu, nebo sušené mléko - podle toho, zda je hmota suchá, či řídká. Pokud se hmota bude barvit, je potřeba počítat s menším množstvím vody, neboť gelová barva hmotu naředí.

Hotovou hmotu uchovávat dobře zabalenou, bez přístupu vzduchu v chladničce. Před každým použitím je nutné hmotu zahřát (v mikrovlnné troubě, či u topení) a znovu řádně propracovat.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení