Domácí mléčný marcipán

Pro šikovné domácí cukrářky nabízíme recept na domácí mléčný marcipán, který je vhodný k potahování dortů a modelování figurek.


recept na mléčný marcipán

 

Suroviny na cca 600g hmoty:

300g sušeného mléka, 300g moučkového cukru, 4 polévkové lžíce oleje, 4 polévkové lžíce medu, 6 polévkových lžic vody, 1/2 kávové lžičky mandlového aroma

 

Pracovní postup:

všechny suroviny zpracovat dohromady v hladkou hmotu za pomoci protínačky šlehacího stroje, poté v ruce - během této doby můžeme přidávat buď vodu, nebo sušené mléko - podle toho, zda je hmota suchá, či řídká. Pokud se hmota bude barvit, je potřeba počítat s menším množstvím vody, neboť gelová barva hmotu naředí.

Hotovou hmotu uchovávat dobře zabalenou, bez přístupu vzduchu v chladničce. Před každým použitím je nutné hmotu zahřát (v mikrovlnné troubě, či u topení) a znovu řádně propracovat.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!