Mechová roláda s citrónovým krémem

Krok za krokem k dokonalosti

Vítejte v kulinářském ráji, kde se zelená barva stává synonymem pro chuťovou dokonalost. Dnes vám představíme, jak si připravit mechovou roládu, skvost mezi zákusky, který je nejen vizuálně atraktivní díky své specifické mechově zelené barvě, ale také ohromí svou chutí. Využijeme k tomu naši osvědčenou směs Sandra Špenát, která zaručuje jednoduchost přípravy a dokonalý výsledek.

sandra-spenat_1_optimized

Ingredience

Pro korpus:

  • 500 g Sandry Špenát
  • 280 g tekutého vaječného obsahu (přibližně 5 vajec velikosti M)
  • 160 g vody
  • 90 g oleje

Pro krém:

  • 625 g zakysané smetany (min. obsah tuku 15%)
  • 40 g citronové šťávy
  • 250 g Milky Cream

Pracovní postup

Korpus:

  1. Všechny suroviny na korpus spojte a nechte 5 minut bobtnat, aby se ingredience dokonale spojily.
  2. Poté směs míchejte protínačkou (lyrou) na nejnižší stupeň stroje 1-2 minuty, dokud nedosáhnete hladké a homogenní konzistence.
  3. Rozetřete připravenou hmotu na plech o rozměru 60 x 40 cm, vyložený pečicím papírem, a pečte při 240°C po dobu 5-7 minut, dokud korpus nezíská typickou mechově zelenou barvu a pružnost.

Citronový Krém:

  1. Zakysanou smetanu smíchejte s čerstvou citronovou šťávou.
  2. Přidejte Milky Cream a šlehejte 4 minuty na nejvyšší stupeň elektrického šlehače, dokud směs nedosáhne hladké konzistence.

Kompletace:

  1. U upečeného a zchladlého korpusu odstraňte pečící papír.
  2. Na odhalenou stranu korpusu rovnoměrně rozetřete citronový krém.
  3. Plát opatrně sviňte do rolády a nechte zatuhnout v chladničce.

Závěrem

Mechová roláda z naší směsi Sandra Špenát je dokonalým příkladem toho, jak můžete s několika jednoduchými kroky vytvořit zákusek, který oslní na první pohled i ochutnávku. Tento zákusek se stane perlou vaší kulinářské koruny, ať už ho připravujete pro rodinné oslavy nebo jako lahůdku pro přátele. Nejenže se můžete pochlubit nádherným vzhledem a výjimečnou chutí, ale také si užít zábavu, kterou přináší pečení. Staňte se hvězdou své kuchyně s touto úžasnou mechovou roládou!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!