Dezert s křupavými jahodami a malinami
Recept na dezert s křupavými jahodami a malinami
Připravte si nádherně křupavý a osvěžující dezert s kombinací jahod, malin a šlehačky. Tento dezert je perfektní volbou pro letní oslavy nebo jako sladký závěr rodinné večeře. Následující recept je určen pro přípravu 10-12 porcí.
Suroviny:
- 500 ml šlehačky
- 100 g ztužovače šlehačky s příchutí jogurtu
- 100 g máslových sušenek
- 100 g náplně do pralinek křupavé jahody s malinami
Pracovní postup:
-
Příprava sušenek:
Máslové sušenky rozdrtíme na malé kousky. Toto bude sloužit jako základní vrstva vašeho dezertu. -
Příprava šlehačkového krému:
Šlehačku ušleháme do konzistence hustého jogurtu. Ztužovač šlehačky smícháme se 100g vody a přidáme do ušlehané šlehačky, šleháme do hladka. Hotový krém přeneseme do cukrářského sáčku s řezanou zdobící špičkou. -
Vrstvení dezertu:
Připravíme si 10-12 dezertních kelímků typu Charme. Na dno kelímků rovnoměrně rozdělíme drcené sušenky. Pomocí zdobícího sáčku na sušenky nastříkáme vrstvu šlehačkového krému. Na vrstvu krému rozložíme slabou vrstvu křupavé náplně s jahodami a malinami. Zakončíme další vrstvou šlehačkového krému. Poslední vrstvu posypeme zbytkem drcených sušenek. -
Dochucení a chlazení:
Hotový dezert necháme uležet v chladničce, ideálně přes noc, aby se chutě krásně spojily a sušenky lehce změkly.
Podávání:
- Dezert podáváme chlazený, ideálně ozdobený čerstvými jahodami nebo malinami pro zvýšení vizuálního appealu a svěžesti.
Tento jednoduchý, ale efektní dezert je jistě hit na každé oslavě a zaručeně potěší všechny milovníky ovocných a křupavých pochoutek.
Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!