Bali čokoládové kuličky

Vynikající kuličky z odpalovaného těsta plněné bílou ganáží a potahované hořkou čokoládou jsou ideálním zákuskem pro každou příležitost. Ať již slavíme narozeniny, svátek, či jinou významnou událost, čokoládové kuličky jsou tou správnou volbou.

 

bali koule

 

 

Suroviny

na korpus: 200g odpalované těsto, 300g voda

na náplň: 750g živočišná šlehačka, 750g bílá čokoláda

na polevu: 1kg hořká čokoláda

 

Pracovní postup:

Na korpus obě suroviny mícháme 8 minut lyrou na pomalý chod stroje. Hotové těsto vložíme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a stříkáme malé kuličky na pečící papír položený na pečící plech. Pečeme při teplotě 220°C asi 20 minut. Vždy respektujeme zkušenost s vlastní troubou.

Náplň připravíme svařením šlehačky. Přivedeme ji k varu a ihned jí přelijeme bílou čokoládu připravenou v misce. Vše necháme chvíli stát. Poté důkladně promícháme do úplného rozpuštění čokolády a necháme zcela vychladnout. Po vychlazení hmotu šleháme na nejvyšší rychlost do hladké konzistence. Náplň plníme do cukrářského sáčku opatřeného plnící špičkou a zapíchnutím do vychlazených kuliček plníme vnitřek kuliček.

Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a namáčíme do ní naplněné kuličky. Necháme ztuhnout a podáváme.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!