Ganáž - podkladový krém pod potahovací hmoty

ganáž na cupcake   

Recept na ganáž (podkladový krém pod cukrářské hmoty)

 

600 g bílé čokolády

200 ml živočišné šlehačky

 

Postup: šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu (pokud použijete tabulkovou čokoládu, pak se musí nalámat na malé kousky) tak, aby byla čokoláda celá ponořená; a necháme několik minut působit. Asi po 5ti minutách hmotu vymícháme metličkou do hladka a necháme do druhého dne odstát. Poté můžeme ještě našlehat, aby krém byl hladký a nadýchaný. Takto hotovým krémem potřeme povrch dortu, necháme zatuhnout a poté můžeme potahovat...

 

 

Varianty s ostatními druhy čokolády-

  • dávkování na 200 ml šlehačky:

 

mléčná čokoláda: 500 g

hořká čokoláda: 400 g

 

Postup je stejný, jako u bílé čokolády

 

Tento krém můžeme použít také ke zdobení cupcaků, či jako dortovou náplň.

 

Náš tip:

pokud potřebujeme čokoládu ochutit oříšky, skořicí, ochucovací pastou, či slabým alkoholem, doporučuje se přísady přidat ještě k tuhé k čokoládě, a pak teprve přelít horkou šlehačkou.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velmi chutný je také podkladový krém ušlehaný

z másla a kondenzovaného mléka,

a to v poměru 250 g másla a cca 390 g kondenzovaného mléka

(1 plechovka). Obě suroviny šleháme do hladké konzistence

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení