Podmáslové řezy

  

podmáslový řez

 

Suroviny

Korpus:

500g Biskvit Zelený čaj, 4 vejce, 225g olej

 

Krém:

75g šlehačka, 600g Zeesan Neutral, 120g kysané podmáslí

 

Na ozdobu:

400g ovoce v gelu Ananas+pomeranč, 200g netuhnoucí čirá glazura

 

 

Pracovní postup:

 

Biskvit Zelený čaj a celá vejce šleháme 6 minut elektrickým šlehačem na nejvyšší rychlost, poté přidáme olej (za pomalého míchání). Těsto vylijeme na plech 30x20 cm a upečeme při 180°C.

 

Po vychladnutí rozkrojíme na 2 pláty.

 

Krém připravíme ušleháním šlehačky a následném přidání směsi Zeesanu Neutral a podmáslí.

 

Kompletace:

na spodní plát biskvitu natřeme krém, položíme druhý plát, opět zatřeme krémem a necháme řádně vychladit. Poté na povrch řezů natřeme ovoce v gelu Ananas+pomeranč, přelijeme netuhnoucí glazurou a necháme dobře zatuhnout.

 

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!