Dort se sušenkovým krémem

Jemně kořeněný krém s křupavými sušenkami má chuť mléka, karamelu, koření a kakaa - ideální kombinace pro narozeninové dorty.

 

Dort se sušenkovým krémem

 

Dort se sušenkovým krémem

 

Suroviny

- na korpus: 500g extra tmavý piškot, 6 vajec, 75 g vody

- na krém: 300g prémiový krém sušenkový, 250g margarín Zela Delikatess (můžeme použít také máslo) 

- na polevu: 100g prémiový krém sušenkový, 250g mléčná poleva elastická

 

Pracovní postup:

Všechny suroviny na korpus šleháme 8 minut na nejrychlejší stupeň elektrického šlehače a lijeme do kulaté dortové formy o průměru 24cm. Pečeme při 175°C asi 40 minut (respektujeme zkušenosti s vlastní troubou).

Příprava krému: změklý margarín nebo máslo vyšleháme spolu se sušenkovým krémem do nadýchané pěny.

Kompletace: vychladlý korpus rozdělíme na 3 díly za pomoci dortového kráječe. Jednotlivá patra a celý povrch dortu promažeme vyšlehaným krémem, necháme v chladničce zatuhnout. Pro ty, kteří mají rádi více krému, doporučujeme navýšit množství surovin na krém o polovinu.

Příprava polevy: elastickou polevu rozehřejeme ve vodní lázni při cca 35°C, přimícháme sušenkový krém a teplé lijeme na vychlazený dort. Necháme ještě zatuhnout v chladničce, podáváme.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení