Dort se sušenkovým krémem

Jemně kořeněný krém s křupavými sušenkami má chuť mléka, karamelu, koření a kakaa - ideální kombinace pro narozeninové dorty.

 

Dort se sušenkovým krémem

 

Dort se sušenkovým krémem

 

Suroviny

- na korpus: 500g extra tmavý piškot, 6 vajec, 75 g vody

- na krém: 300g prémiový krém sušenkový, 250g margarín Zela Delikatess (můžeme použít také máslo) 

- na polevu: 100g prémiový krém sušenkový, 250g mléčná poleva elastická

 

Pracovní postup:

Všechny suroviny na korpus šleháme 8 minut na nejrychlejší stupeň elektrického šlehače a lijeme do kulaté dortové formy o průměru 24cm. Pečeme při 175°C asi 40 minut (respektujeme zkušenosti s vlastní troubou).

Příprava krému: změklý margarín nebo máslo vyšleháme spolu se sušenkovým krémem do nadýchané pěny.

Kompletace: vychladlý korpus rozdělíme na 3 díly za pomoci dortového kráječe. Jednotlivá patra a celý povrch dortu promažeme vyšlehaným krémem, necháme v chladničce zatuhnout. Pro ty, kteří mají rádi více krému, doporučujeme navýšit množství surovin na krém o polovinu.

Příprava polevy: elastickou polevu rozehřejeme ve vodní lázni při cca 35°C, přimícháme sušenkový krém a teplé lijeme na vychlazený dort. Necháme ještě zatuhnout v chladničce, podáváme.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!