Černé kakao v cukrařině

Černé kakao v cukrařině

má nezastupitelnou roli při pečení cukrářských výrobků, u kterých potřebujeme docílit kontrastních efektů - např. při pečení černo-bílých sušenek, černého korpusu na black brownies, či přípravě černých polev a krémů - třeba na halloweenskou party.

 

Výhodou černého kakaa je jeho nulový obsah přidaných barviv.

 

Neméně významnou roli hraje černé kakao při barevní potahovacích hmot a marcipánu na sytě černou barvu.

Všichni víme, že použití klasické černé potravinářské barvy není vždy dostačující a musíme si vypomoci ještě nějakým dalším produktem, který barvu ustálí do černého odstínu. Můžeme si pomoci třeba živočišným uhlím, ale daleko snazší a chutnější je použití právě černého kakaa. Přidáním do barvené hmoty nebo krému docílíme černého odstínu velmi jednoduše. Navíc díky kakau se cukrářská hmota zpevní a nemusíme se obávat fiaska při potahování korpusů.

 

Jak vlastně vzniká černá barva kakaa? Úpravou kakaových bobů vertikálním lisováním s procesem odkyselení.

Výsledkem je silná kakaová chuť se sníženým obsahem tuku, plná antioxidantů snižujících záněty, krevní tlak a zlepšujících hladinu cholesterolu.

 

Tento - téměř až zázračný - produkt můžete zakoupit přímo u nás - zde.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!

černé kakao