Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 73 Kč
skladem
Naše cena 29 Kč
skladem
Naše cena 116 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 223 Kč
skladem
Naše cena 45 Kč
skladem

08. 03. 2018 | RADY A INFORMACE

Ganáž - podkladový krém pod potahovací hmoty

 

 

 

Recept na ganáž (podkladový krém pod cukrářské hmoty)

 

600 g bílé čokolády

200 ml živočišné šlehačky

 

Postup: šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu (pokud použijete tabulkovou čokoládu, pak se musí nalámat na malé kousky) tak, aby byla čokoláda celá ponořená; a necháme několik minut působit. Asi po 5ti minutách hmotu vymícháme metličkou do hladka a necháme do druhého dne odstát. Poté můžeme ještě našlehat, aby krém byl hladký a nadýchaný. Takto hotovým krémem potřeme povrch dortu, necháme zatuhnout a poté můžeme potahovat...

 

 

Varianty s ostatními druhy čokolády-

  • dávkování na 200 ml šlehačky:

 

mléčná čokoláda: 500 g

hořká čokoláda: 400 g

 

Postup je stejný, jako u bílé čokolády

 

Tento krém můžeme použít také ke zdobení cupcaků, či jako dortovou náplň.

 

Náš tip:

pokud potřebujeme čokoládu ochutit oříšky, skořicí, ochucovací pastou, či slabým alkoholem, doporučuje se přísady přidat ještě k tuhé k čokoládě, a pak teprve přelít horkou šlehačkou.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velmi chutný je také podkladový krém ušlehaný

z másla a kondenzovaného mléka,

a to v poměru 250 g másla a cca 390 g kondenzovaného mléka

(1 plechovka). Obě suroviny šleháme do hladké konzistence