info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Cukrářské pomůcky - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
07.08.2019
BARVY WILTON OPĚT SKLADEM
Vážení zákazníci, dlouho očekáváné barvy Wilton jsou opět v prodeji. Nový obal, nové složení... číst celé
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
11.06.2019
PŘEPRAVA POTRAVIN V HORKÝCH DNECH
Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání čokoládových polev, ozdob, transfer fólií, či margarínu během letních měsíců. V horkých dnech může doj... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. RADY A INFORMACE
  4. Ganáž - podkladový krém pod potahovací hmoty
08.03.2018

Ganáž - podkladový krém pod potahovací hmoty

 

 

 

Recept na ganáž (podkladový krém pod cukrářské hmoty)

 

600 g bílé čokolády

200 ml živočišné šlehačky

 

Postup: šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu (pokud použijete tabulkovou čokoládu, pak se musí nalámat na malé kousky) tak, aby byla čokoláda celá ponořená; a necháme několik minut působit. Asi po 5ti minutách hmotu vymícháme metličkou do hladka a necháme do druhého dne odstát. Poté můžeme ještě našlehat, aby krém byl hladký a nadýchaný. Takto hotovým krémem potřeme povrch dortu, necháme zatuhnout a poté můžeme potahovat...

 

 

Varianty s ostatními druhy čokolády-

  • dávkování na 200 ml šlehačky:

 

mléčná čokoláda: 500 g

hořká čokoláda: 400 g

 

Postup je stejný, jako u bílé čokolády

 

Tento krém můžeme použít také ke zdobení cupcaků, či jako dortovou náplň.

 

Náš tip:

pokud potřebujeme čokoládu ochutit oříšky, skořicí, ochucovací pastou, či slabým alkoholem, doporučuje se přísady přidat ještě k tuhé k čokoládě, a pak teprve přelít horkou šlehačkou.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velmi chutný je také podkladový krém ušlehaný

z másla a kondenzovaného mléka,

a to v poměru 250 g másla a cca 390 g kondenzovaného mléka

(1 plechovka). Obě suroviny šleháme do hladké konzistence

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.