info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Cukrářské pomůcky - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. RADY A INFORMACE
  4. Ganáž - podkladový krém pod potahovací hmoty
08.03.2018

Ganáž - podkladový krém pod potahovací hmoty

 

 

 

Recept na ganáž (podkladový krém pod cukrářské hmoty)

 

600 g bílé čokolády

200 ml živočišné šlehačky

 

Postup: šlehačku přivedeme k varu a přelijeme jí čokoládu (pokud použijete tabulkovou čokoládu, pak se musí nalámat na malé kousky) tak, aby byla čokoláda celá ponořená; a necháme několik minut působit. Asi po 5ti minutách hmotu vymícháme metličkou do hladka a necháme do druhého dne odstát. Poté můžeme ještě našlehat, aby krém byl hladký a nadýchaný. Takto hotovým krémem potřeme povrch dortu, necháme zatuhnout a poté můžeme potahovat...

 

 

Varianty s ostatními druhy čokolády-

  • dávkování na 200 ml šlehačky:

 

mléčná čokoláda: 500 g

hořká čokoláda: 400 g

 

Postup je stejný, jako u bílé čokolády

 

Tento krém můžeme použít také ke zdobení cupcaků, či jako dortovou náplň.

 

Náš tip:

pokud potřebujeme čokoládu ochutit oříšky, skořicí, ochucovací pastou, či slabým alkoholem, doporučuje se přísady přidat ještě k tuhé k čokoládě, a pak teprve přelít horkou šlehačkou.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velmi chutný je také podkladový krém ušlehaný

z másla a kondenzovaného mléka,

a to v poměru 250 g másla a cca 390 g kondenzovaného mléka

(1 plechovka). Obě suroviny šleháme do hladké konzistence

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.