Stracciatella dezert s malinami

Osvěžující dezert pro milovníky malin si můžete jednoduše připravit doma. Stačí k tomu jen použít naše suroviny.

 

 

 

 

 

Suroviny (na plech o rozměru 60 x 40 cm)

korpus: 333 g piškot extra tmavý, 3 vejce, 67 g voda

 

náplň: 250 ml šlehačka Hoplá, 50 g Zeesan neutral, 40 g voda, 30 g šupiny tmavé

 

dekorace: 150 g netuhnoucí malinová glazura

 

 

 

Pracovní postup

suroviny na korpus šleháme el. šlehačem 8 minut na 3. rychlostní stupeň. Rozetřeme na plech a pečeme asi 20 minut při 180°C. Po vychladnutí rozpůlíme na 2 části.

 

Na náplň si ušleháme šlehačku a přidáme do ní směs Zeesanu a vody, promícháme a přidáme tmavé šupiny.

 

Korpus promažeme polovinou náplně, přiklopíme druhým plátem a přetřeme zbylou náplní. Po vychlazení zatřeme netuhnoucí glazurou a dekorujeme malinami.

 

 

 

Hospodyňkám.cz - pečete jako profesionál!