Stracciatella dezert s malinami
Osvěžující dezert pro milovníky malin si můžete jednoduše připravit doma. Stačí k tomu jen použít naše suroviny.
Suroviny (na plech o rozměru 60 x 40 cm)
korpus: 333 g piškot extra tmavý, 3 vejce, 67 g voda
náplň: 250 ml šlehačka Hoplá, 50 g Zeesan neutral, 40 g voda, 30 g šupiny tmavé
dekorace: 150 g netuhnoucí malinová glazura
Pracovní postup
suroviny na korpus šleháme el. šlehačem 8 minut na 3. rychlostní stupeň. Rozetřeme na plech a pečeme asi 20 minut při 180°C. Po vychladnutí rozpůlíme na 2 části.
Na náplň si ušleháme šlehačku a přidáme do ní směs Zeesanu a vody, promícháme a přidáme tmavé šupiny.
Korpus promažeme polovinou náplně, přiklopíme druhým plátem a přetřeme zbylou náplní. Po vychlazení zatřeme netuhnoucí glazurou a dekorujeme malinami.
Hospodyňkám.cz - pečete jako profesionál!