info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Práce s čokotransferem - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. RADY A INFORMACE
  4. Jak pracovat s transfer fólií na čokoládu
04.06.2013

Jak pracovat s transfer fólií na čokoládu

Transfer fólie na čokoládu = velká paráda s jednoduchou fólií

ČOKOTRANSFER - Transfer fólie na čokoládu - je fólie s reiléfem z barvených pokrmových tuků, které snadno reagují na změnu teploty.

 

Použití čokotransferu v praxi

Fólii položíme hladkým povrchem na pevnou podložku (pečící plech, prkénko). Hrubý tukový povrch musí být nahoře, na něj se bude nanášet čokoláda. Čokoládu (polevu, cca 220g) rozehřejeme ve vodní lázni při cca 45-50°C - dle druhu polevy; a zchladíme občasným mícháním na cca 25°C. Takto vlažnou čokoládu nalijeme na fólii a roztíracím nožem, kartou, apod. rozetřeme. Necháme v lednici zatuhnout. Po zatuhnutí otočíme fólii čokoládou směrem dolů na podložku a opatrně sejmeme fólii - vzorek zůstane na čokoládě. Poté dělíme na požadované tvary - nutné je, aby nůž, kterým čokoládu budete řezat, byl horký a suchý, tím se čokoláda nebude lámat. Stačí ho mí namočený v horké vodě a před každým zářezem otřít.

 

 

Pozor, pokud stáhnete fólii příliš brzy, motiv se rozmaže. Pokud je čokoládna naopak příliš tvrdá a láme se (např. při vykrajování), je možné ji na chvíli zahřát fénem (ze strany, kde je čokoláda, ne na vzor), ona malinko povolí.



Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.