Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » CUKRÁŘSKÉ POTŘEBY » Dortové formy » FORMY SE DNEM » Dortová forma holubice


        

Dortová forma holubice

cukrářská pomůcka pro pečení korpusů

skladem

 

Skladem: 1 ks
Číslo produktu: 100-268
EAN kód: 8594034702686
Naše cena bez DPH: 189 Kč
Naše cena s DPH (21 %):
229 Kč

do košíku:
  ks  

Popis výrobku

Dortová forma holubice

Český výrobek

Tvarovaná dortová forma s pevným dnem je určena k pečení korpusů. Tvar holubice je možný použít při pečení velikonočních dortů.

Materiál: pocínovaný potravinářský plech. Ruční mytí

 

Rozměry

šířka: 36 cm,

výška: 25,5 cm

hloubka: 8 cm


Recept pro inspiraci:

Dort s vanilkovým krémem

Suroviny (na tuto formu použijte min. trojnásobné množství surovin):

Těsto: 6 žloutků, 210 g cukru moučka, 1 a půl lžíce vlažné vody, 1 a půl lžičky citronové šťávy, 75 g hladké mouky, 75 g mletých ořechů, 60 g hrubé krupice, trocha citronové kůry, sníh z 6 bílků

Náplň: 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru, šťáva z jednoho citronu, 1 vanilkový puding, 1 máslo

Na ozdobu: čokoláda na vaření

Postup:

Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu. Dort upečeme a po vychladnutí plníme krémem: uvaříme puding z vody, cukru, šťávy z jednoho citronu a puding. Po vychladnutí po částech šleháme se změklým máslem. Povrch dortu polijeme čokoládou na vaření, popř. dozdobíme dle fantazie.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.