Barevné cupcakes

Připravte si něco speciálního na oslavu Dne dětí! S naším receptem na barevné cupcakes přidáte dětské party zářivé barvy a spoustu radosti. Tyto veselé a chutné muffiny zajistí den plný sladkých dětských úsměvů.

muffiny barevné

 

 

Suroviny na 25 ks

- na těsto: 480g Basis Cake, 5 vajec velikosti L, 240g oleje

- na krém: 145g Vanilmixu, 260g vody, 347g margarínu Zela Delikatess

 

Pracovní postup

Příprava těsta:

  1. Všechny suroviny pro těsto smíchejte v elektrickém stroji s použitím lyry na pomalém stupni chodu. Mixujte po dobu 4 minut, aby se všechny složky dobře spojily a vytvořily hladkou hmotu.
  2. Připravenou hmotu nastříkejte do papírových košíčků, umístěných ve formě na muffiny.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 až 30 minut. Čas pečení se může mírně lišit v závislosti na typu vaší trouby a množství náplně v košíčcích. Doporučuje se sledovat muffiny a případně upravit čas pečení.

Příprava náplně:

  1. Vanilmix - směs na vanilkový krém - smíchejte s vodou a nechte směs 10 minut odstát, aby pudink zhoustl.
  2. Po zhoustnutí směsi přidejte změklý tuk a celou směs vyšlehejte dohladka.
  3. Náplň podle potřeby obarvěte potravinářskými barvivy.
  4. Hotovou náplň použijte k naplnění nebo ozdobení upečených a vychladlých muffinů. Náplň aplikujte pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou pro působivý vzhled.

Zdobení:

  • Muffiny ozdobte dle vlastní fantazie. Můžete použít čokoládové květy, posypky, čerstvé ovoce nebo jiné dekorace podle svého výběru a příležitosti.

Tento recept vám umožní vytvořit nádherně barevné cupcakes, které jsou nejen krásné na pohled, ale i dokonale lahodné. Hodí se na oslavy, dětské party nebo jako sladký zákusek k čaji.

 

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!