Vanilková zmrzlina ze Salka

Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše - pouze ze Salka a šlehačky. Tato domácí vanilková zmrzlina je doslova návyková. Stačí jen pár ingrediencí a vanilková zmrzlina je na světě. Následujte náš postup a překvapte svou rodinu a přátele touto sladkou pochoutkou!

Vanilková zmrzlina ze Salka

 

Suroviny:

Pracovní postup:

  • v misce lehce našleháme obsah celé plechovky Salka (397g), aby došlo k jeho zjemnění a nadýchání
  • v další misce našleháme 400 ml smetany ke šlehání do tuha
  • vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a vyškrábeme semínka z jedné poloviny lusku a rozmícháme je v Salku
  • přidáme našlehanou smetanu ke směsi Salka a vanilky. Vše jemně promícháme a vlijeme do plastové misky s víkem
  • misku se směsí necháme mrazit zhruba 5 hodin v mrazničce
  • k servírování použijeme toping a posyp dle vlastní fantazie

Dobrou chuť!

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!