Vykrajovátko holubice
Tradiční, české, vykrajovátko ve tvaru letící holubičky je určeno k vykrajování těsta při pečení sušenek a cukroví. Vykrajovátko holubice je také vhodné k pečení velikonočního cukroví.
Materiál: pocínovaný potravinářský plech, nevhodný do myčky nádobí
Rozměry
šířka: 6,1 cm
výška: 3,3 cm
Recept pro inspiraci:
Cukroví s celým mákem
Suroviny:
250 g mouky, 100 g cukru, 125 g změklého másla, 1 vejce, 50 g nemletého máku, špetka soli
Postup:
K mouce s cukrem přidáme máslo a sůl a postupně vmícháme mák. Zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Potom ho vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáme péct do středně teplé trouby na 10-15 min., pouze zlehka zrůžovět, spíš má zůstat bílé. Můžeme mazat citronovou nebo bílkovou polevou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.