Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3DOVOLENÁ ESHOPUVážení zákazníci,   ve dnech 28.6. - 5.7.2019 bude v eshopu probíhat celofiremní... arr3PŘEPRAVA POTRAVIN V HORKÝCH DNECHVážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání čokoládových polev, ozdob, transfer fólií, či... arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 63 Kč
skladem
Naše cena 59 Kč
skladem
Naše cena 46 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 48 Kč
skladem
Naše cena 45 Kč
skladem

13. 07. 2015 | NAŠE RECEPTY

Sváteční řezy

Lahodné řezy s tvarohovým krémem a mascarpone

 

Sváteční řezy


Suroviny

Korpus: 4 vejce, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 hodně plná polévková lžíce kakaa

Na potření korpusu: trocha pikantní marmelády

Krém první: 100g máslových sušenek, 3 polévkové lžíce lískooříškového krému

Krém druhý: 1 balení Zeesan tvaroh, 200ml smetany ke šlehání Hoplá, 3 polévkové lžíce cukru, 200g zakysané smetany, 100g hořké čokoládové polevy

Krém třetí: 250g mascarpone, 250ml smetany ke šlehání Hoplá, 2 polévkové lžíce cukru

Poleva: 50ml smetany ke šlehání Hoplá, 50g hořké čokoládové polevy

 


Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, promícháme, vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané otevírací formy (obdélníková nebo kruhová), pečeme při 180°C cca 12 minut. Necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou.

První krém připravíme rozdrcením sušenek (použijeme igelitový sáček a sušenky rozbijeme válečkem nahrubo) a smícháním s lískooříškovým krémem. Takto hotový krém naneseme na marmeládový podklad (lépe se nanáší přímo rukama). Necháme zatuhnout v chladničce.

Na druhý krém připravíme tvarohový základ (návod na obalu - Zeesan smícháme s vodou a přidáme ušlehanou šlehačku), do kterého zamícháme zakysanou smetanu s cukrem a vlijeme rozehřátou čokoládovou polevu. Opět necháme v chladničce ztuhnout.

Třetí krém je tvořen z našlehané šlehačky a mascarpone s cukrem. všechny suroviny smícháme a naneseme na druhý krém.

Na tuto vrstvu již rovnou naneseme čokoládovou polevu, kterou připravíme uvedením Hoplá šlehačky k bodu varu a rozpuštěním 50g polevy. Takto připravenou směs nalijeme na krém a libovolným způsobem rozetřeme.

Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne v chladničce.

Dobrou chuť!