info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Sváteční řezy - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
04.01.2017
SLEVA PRO VÁS!!!
Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny zaregistrované. Každý zákazník má ve svém účtu nastaveno... číst celé
11.10.2011
POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 Kč
Při objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby předem na bankovní účet (v případě dobírky je k obje... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. NAŠE RECEPTY
  4. Sváteční řezy
13.07.2015

Sváteční řezy

Lahodné řezy s tvarohovým krémem a mascarpone

 

Sváteční řezy


Suroviny

Korpus: 4 vejce, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 hodně plná polévková lžíce kakaa

Na potření korpusu: trocha pikantní marmelády

Krém první: 100g máslových sušenek, 3 polévkové lžíce lískooříškového krému

Krém druhý: 1 balení Zeesan tvaroh, 200ml smetany ke šlehání Hoplá, 3 polévkové lžíce cukru, 200g zakysané smetany, 100g hořké čokoládové polevy

Krém třetí: 250g mascarpone, 250ml smetany ke šlehání Hoplá, 2 polévkové lžíce cukru

Poleva: 50ml smetany ke šlehání Hoplá, 50g hořké čokoládové polevy

 


Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, promícháme, vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané otevírací formy (obdélníková nebo kruhová), pečeme při 180°C cca 12 minut. Necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou.

První krém připravíme rozdrcením sušenek (použijeme igelitový sáček a sušenky rozbijeme válečkem nahrubo) a smícháním s lískooříškovým krémem. Takto hotový krém naneseme na marmeládový podklad (lépe se nanáší přímo rukama). Necháme zatuhnout v chladničce.

Na druhý krém připravíme tvarohový základ (návod na obalu - Zeesan smícháme s vodou a přidáme ušlehanou šlehačku), do kterého zamícháme zakysanou smetanu s cukrem a vlijeme rozehřátou čokoládovou polevu. Opět necháme v chladničce ztuhnout.

Třetí krém je tvořen z našlehané šlehačky a mascarpone s cukrem. všechny suroviny smícháme a naneseme na druhý krém.

Na tuto vrstvu již rovnou naneseme čokoládovou polevu, kterou připravíme uvedením Hoplá šlehačky k bodu varu a rozpuštěním 50g polevy. Takto připravenou směs nalijeme na krém a libovolným způsobem rozetřeme.

Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne v chladničce.

Dobrou chuť!

 



Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.