info@hospodynkam.cz +420 773 509 080 (po-pá 8-17 hod.)
Sváteční řezy - Hospodyňkám.cz
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
07.08.2019
BARVY WILTON OPĚT SKLADEM
Vážení zákazníci, dlouho očekáváné barvy Wilton jsou opět v prodeji. Nový obal, nové složení... číst celé
02.08.2019
ZMĚNA BALENÍ SMARTFLEX VELVET MANDLE
Vážení zákazníci, informujeme vás o změně balení hmoty Smartflex Velvet. Postupně dojde ke změně ve výrobě u všech příchutí, a to z balení 1,4kg ... číst celé
11.06.2019
PŘEPRAVA POTRAVIN V HORKÝCH DNECH
Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání čokoládových polev, ozdob, transfer fólií, či margarínu během letních měsíců. V horkých dnech může doj... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. BLOG
  3. NAŠE RECEPTY
  4. Sváteční řezy
13.07.2015

Sváteční řezy

Lahodné řezy s tvarohovým krémem a mascarpone

 

Sváteční řezy


Suroviny

Korpus: 4 vejce, 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 100g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 hodně plná polévková lžíce kakaa

Na potření korpusu: trocha pikantní marmelády

Krém první: 100g máslových sušenek, 3 polévkové lžíce lískooříškového krému

Krém druhý: 1 balení Zeesan tvaroh, 200ml smetany ke šlehání Hoplá, 3 polévkové lžíce cukru, 200g zakysané smetany, 100g hořké čokoládové polevy

Krém třetí: 250g mascarpone, 250ml smetany ke šlehání Hoplá, 2 polévkové lžíce cukru

Poleva: 50ml smetany ke šlehání Hoplá, 50g hořké čokoládové polevy

 


Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, promícháme, vylijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané otevírací formy (obdélníková nebo kruhová), pečeme při 180°C cca 12 minut. Necháme vychladnout, poté potřeme marmeládou.

První krém připravíme rozdrcením sušenek (použijeme igelitový sáček a sušenky rozbijeme válečkem nahrubo) a smícháním s lískooříškovým krémem. Takto hotový krém naneseme na marmeládový podklad (lépe se nanáší přímo rukama). Necháme zatuhnout v chladničce.

Na druhý krém připravíme tvarohový základ (návod na obalu - Zeesan smícháme s vodou a přidáme ušlehanou šlehačku), do kterého zamícháme zakysanou smetanu s cukrem a vlijeme rozehřátou čokoládovou polevu. Opět necháme v chladničce ztuhnout.

Třetí krém je tvořen z našlehané šlehačky a mascarpone s cukrem. všechny suroviny smícháme a naneseme na druhý krém.

Na tuto vrstvu již rovnou naneseme čokoládovou polevu, kterou připravíme uvedením Hoplá šlehačky k bodu varu a rozpuštěním 50g polevy. Takto připravenou směs nalijeme na krém a libovolným způsobem rozetřeme.

Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne v chladničce.

Dobrou chuť!

 



Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
NENECHTE SI UJÍT NAŠE NOVINKY
Facebook
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.