


- k přípravě trubiček
Recept pro inspiraci :
350g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 180 g změklého másla, 70 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce , 1 žloutek , 1 lžíce kakaa
Máslový krém : 200 g másla , 2-3 lžíce práš.cukru , trochu rumu a mletých ořechů
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Rozválené těsto nakrájíme rádýlkem na obdélníčky 6x4 cm a ty pak natáčíme na kovové trubičky o průměru 1,2cm.
Na plech s pečícím papírem pokládáme obtočené trubičky vytvořeným spojem dolů. Těsto nepřekládáme na trubičce přes sebe, pouze prsty dobře spojíme, stiskneme obě dvě těsta k sobě. Pečeme v předehřáté troubě na 160-180 C asi 10-15 minut. Upečené trubičky namáčíme buď celé nebo z části do rozpuštěné čoklády a pokládáme na mikrotén nebo celofán.
Po ztuhnutí čokolády plníme trubičky máslovým krémem.
Provedení: nerez, bukové dřevo
- délka 15 cm
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rádýlka na těsto |
---|---|
Hmotnost: | 0.064 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.