Piškot světlý

Sypká směs na piškotové těsto je určená pro přípravu dortových korpusů. Tato směs je oblíbená díky své schopnosti vytvářet korpusy s výraznými vlastnostmi jako velký objem, vláčnost a jemnou pórovitost. Je ideální pro pekaře a cukráře, kteří chtějí připravit rolády, dortové korpusy a jiné druhy pečiva, kde je kladen důraz na lehkost a vzdušnost těsta.

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (11 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
24.7.2024 24.7.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Kód: 112-10000514A 112-10000514 Zvolte variantu
1 372 Kč od 53 Kč - –1 % až –1 % 53 Kč 1 358,28 Kč od 53 Kč 106 Kč / 1 kg 90,55 Kč / 1 kg
Piškot světlý
Piškot světlý Pixabay
1 372 Kč od 53 Kč - –1 % až –1 %
Dodání
Dodání do 24 hod.
při objednání PO-ČT do 12 hod
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Klíčové vlastnosti:

  • Velký objem: směs zajišťuje, že hotové pečivo bude mít velký objem, což je ideální pro vizuálně atraktivní dorty a rolády.
  • Vláčnost: korpusy z této směsi jsou výjimečně vláčné, což zlepšuje jejich chuť a texturu.
  • Jemná pórovitá struktura: jemná a rovnoměrná pórovitost těsta zajišťuje lehkost a vzdušnost, které jsou typické pro kvalitní piškoty.
  • Dlouhá trvanlivost: hotové pečivo vydrží čerstvé po dlouhou dobu, což je výhodné pro přípravu dezertů s předstihem.
  • Všestranné použití: směs je vhodná pro široké spektrum cukrářských výrobků, včetně rolád a různých typů dortových korpusů.
  • Snadná příprava: díky předem připravené směsi je proces pečení rychlejší a jednodušší, což umožňuje i méně zkušeným pekařům dosáhnout profesionálních výsledků.

Piškot světlý je tedy ideální volbou pro každého, kdo hledá spolehlivou směs pro výrobu lehkých a vláčných piškotových korpusů. S touto směsí lze snadno připravit dechberoucí dezerty, které jsou nejen krásné na pohled, ale také bohaté na chuť a dokonale vzdušné.

Použití:

na roládové pláty -

500g směsi, 6-7 vajec, 50g vody

Všechny suroviny šleháme 8 minut el. šlehačem na 3. rychlostní stupeň.

na dortový korpus (pro dortovou formu o průměru 24 cm) -

500g směsi, 5 vajec, 100g vody, 40g oleje (není nutný)

Všechny suroviny šleháme 8 minut el. šlehačem na 3. rychlostní stupeň. V poslední minutě snížíme otáčky a přidáme olej.

Jako náplň můžete použít vanilkový krém Vanilmix.

Složení:

PŠENIČNÁ mouka, cukr, emulgátor (E472b, E477, sušený glukózový sirup, sušené odtučněné MLÉKO), PŠENIČNÝ škrob, kypřící látky (E450i, E500ii), jedlá sůl, barvivo E160a, zahušťovadlo E415, aroma. Může obsahovat stopy vajec a sóji.

Skladování v chladu a suchu do 25°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dortový korpus
Použití: k přípravě korpusu
Výživové hodnoty na 100g výrobku:: Nadpis
energetická hodnota: 1566 kJ / 373 kcal
tuky: 2,91 g
/ z toho nasycené mastné kyseliny: 2,25 g
sacharidy: 79,71 g
/ z toho cukry: 39,43 g
vláknina: 2,08 g
bílkoviny: 5,52 g
sůl: 1,82 g
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KF Avatar autora | 9.2.2023
Naprosto spokojená (sice dávám přednost světlé směsi na cupcake, ale manžel má pooperační dietu, tak piškot vyhovuje)
5
LS Avatar autora | 19.7.2022
Piškot výborný, doporučuji.
5
K Avatar autora | 26.2.2022
Výborné piškotové těsto s výraznější chutí vajec...v kombinaci s krémem krásně zvláční.
5
JH Avatar autora | 14.1.2021
Super :-)
5
HC Avatar autora | 15.11.2020
Perfektní věc, korpus se vždy povede.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
piškot světlý 19.4.2023 21:07
Dobrý den, když bych chtěla použít piškot na plát na roládu půjde to? Na jak velký plech je jedno balení? A hotový korpus se roluje studený nebo teplý? Děkuji Chalupová
piškot světlý 20.4.2023 10:41
Dobrý den, receptura na roládové pláty je uvedena přímo v popisu produktu. Hotové pláty se rolují ještě teplé. Množství 500g by mělo vystačit na plech o rozměru 35x40cm. Doporučuji použít spíš menší množství těsta - záleží na tom, jak moc silné pláty chcete upéci. S pozdravem. Lucie Veselá