Pečení makronek

Recept na makronky

 

Makronky jsou u nás již velice oblíbenou pochoutkou, ale jejich příprava je vrcholem cukrářského umění a je velmi obtížné upéci je správně. Jejich výroba tradičním způsobem není vůbec snadná, neboť záleží na zvolených surovinách a technologickém postupu. Pokud ovšem použijete naši hotovou směs na makronky, vyrobíte si v pohodlí domova tyto oblíbené mandlové cukrovinky přesně takové, jaké mají být - hladké na povrchu, bez prasklinek, křupavé navenek a přitom měkké uvnitř, nadýchané, s příjemnou mandlovou chutí. K dokonalému pečení je zapotřebí také kvalitní pečící forma

 

 

Suroviny:

500g směsi + 100g vody (20°C)

 

Pracovní postup:

šleháme ve šlehači na nejvyšší stupeň 5 minut, nastříkáme na plech (plechem několikrát klepneme o podložku, abychom vypustili z makronek vzduch), necháme 60 minut odpočinout (zaschnout), pečeme při 140-150°C  25 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

 

Krém do makronek:

100g směsi na makronky, 125 g másla, 10g ochucovací pasty nebo ovoce v gelu - vše utřeme dohromady