Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3SLEVA PRO VÁS!!!Vážení zákazníci, od 1. února 2017 jsme nastavili automatický věrnostní systém pro všechny... arr3UPOZORNĚNÍ - OBRÁZKY Z JEDLÉ HMOTY  Vážení zákazníci, zvažte nutnost objednávání obrázků a cukrových pásek z jedlé hmoty v mrazivých... arr3POŠTOVNÉ ZDARMA od 1500 KčPři objednávce nad 1500 Kč Vám nebudeme účtovat poštovné - balík do ruky, a to při volbě platby...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 2 600 Kč
skladem
Naše cena 86 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 144 Kč
skladem
Naše cena 989 Kč
skladem
Naše cena 2 600 Kč
skladem

24. 08. 2015 | NAŠE RECEPTY

Linecké cukroví

Linecké cukroví


Na žádném štědrovečerním stole nesmí chybět nejoblíbenější vánoční dobrota - linecké cukroví, a proto Vám přinášíme výborný recept, na který využijete námi nabízené suroviny v podobě rybízové marmelády a máslového margarínu.

Linecká kolečka, srdíčka, či hvězdičky jsou oblíbená hlavně proto, že mají červený střed v podobě marmelády, který dodá cukroví vynikající chuť a vánoční vzhled. K pečení lineckého cukroví je zapotřebí speciálních vykrajovátek se středem, která usnadní přípravu pečení. Díky jednoduchosti manipulace můžete zapojit do vánočního pečení také děti.

 

 

 

 

Suroviny


140g cukru, 280g margarínu Zela Delikatess, 4 žloutky, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, rybízová marmeláda na slepení


Pracovní postup

Změklý margarín zpracujeme vále s cukrem, žloutky a moukou v hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Poté necháme těsto chvíli při pokojové teplotě "povolit" a vyválíme na plát silný cca 2-4mm, ze kterého vykrajujeme vykrajovátkem tvary a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme při 175°C cca 10 minut do zlatožluta (vždy se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou).


Upečené cukroví necháme vychladnout, poté slepujeme rybízovou, nebo lineckou marmeládou.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!