Linecké cukroví

Linecké cukroví

 

Na žádném štědrovečerním stole nesmí chybět nejoblíbenější vánoční dobrota - linecké cukroví, a proto Vám přinášíme výborný recept, na který využijete námi nabízené suroviny v podobě linecké náplně a máslového margarínu.

Linecká kolečka, srdíčka, či hvězdičky jsou oblíbená hlavně proto, že mají červený střed v podobě marmelády, který dodá cukroví vynikající chuť a vánoční vzhled. K pečení lineckého cukroví je zapotřebí speciálních vykrajovátek se středem, která usnadní přípravu pečení. Díky jednoduchosti manipulace můžete zapojit do vánočního pečení také děti.

 

linecka_hvzdiky_text

 

 

 

Suroviny


140g cukru, 280g margarínu Zela Delikatess, 4 žloutky, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, linecká náplň na slepení

 

Pracovní postup

Změklý margarín zpracujeme vále s cukrem, žloutky a moukou v hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Poté necháme těsto chvíli při pokojové teplotě "povolit" a vyválíme na plát silný cca 2-4mm, ze kterého vykrajujeme vykrajovátkem tvary a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme při 175°C cca 10 minut do zlato-žluta (vždy se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou).

 

Upečené cukroví necháme vychladnout, poté slepujeme lineckou náplní.

 

Hospodyňkám.cz - pečte jako profesionál!