Formička na plněné pečivo 8cm

Dostupnost Skladem (9 ks)
Můžeme doručit do:
16.10.2024
Možnosti doručení
Kód: 107-1002B
37 Kč
Formička na plněné pečivo 8cm
Dodání
Dodání do 24 hod.
při objednání PO-ČT do 12 hod
Doprava
Doprava zdarma
při nákupu nad 2500 Kč
Zboží
Zboží skladem
více jak 3500 položek

Formička na plněné pečivo 8cm

Český produkt


Praktická formička s vykrajovačem na plněné pečivo má širokou škálu využití při přípravě slaných a sladkých pečiv.

Průměr formičky: 8 cm

Materiál: plast

 

Pracovní postup :

Rozválíme plát těsta o síle 4-5 mm. Spodní ostrou hranou tvořítka vykrojíme kolečko a položíme na ozubenou část. Do jedné poloviny vykrojeného kolečka dáme náplň.

Okraje těsta potřeme bílkem. V polovině přeložíme těsto přes náplň a stlačíme druhou polovinou formičky. Vytlačené těsto z okraje formičky setřeme, formičku otevřeme a vytvarovaný šáteček položíme na plech, vyložený nejlépe teflonovou folií nebo pečícím papírem.

Tvořítkem zpracujeme těsto listové, kynuté (běžně používané), tvarohové, pivní, mrkvové.


Rychlé listové těsto :
Suroviny :

400 g hladké mouky
250 g tuku OMEGA
1 vejce
12 lžic vody
2 lžíce octa
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná

Listové těsto pro svoji pracnost zakoupíme raději v obchodní síti.

Nekynuté těsto s droždím :
Suroviny : 400 g polohrubé mouky
250 g HERY
20 g droždí ( půl kostičky )
5 lžic vlažného mléka
1 lžička cukru
Vše smícháme, vyválíme plát a ihned vykrajujeme. Těsto nenecháváme kynout.
vhodné náplně : tvarohová, maková, kokosová s třešněmi

Tvarohové těsto :
Suroviny : 250 g hladké mouky
250 g másla
250g měkkého tvarohu
vhodné náplně : povidlová,jablečná

Jednoduché pivní těsto :
Suroviny : 400g polohrubé mouky
250 g tuku OMEGA
2 dcl piva
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová

Mrkvové těsto :
Suroviny : 200 g jemně nastrouhané mrkve
200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle
200 g polohrubé mouky
prášku do pečiva
vhodné náplně: tvarohová, maková, povidlová

Náplně:

Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, dle chuti
Lze přidat strouhaný kokos, ořechy, rozinky .

Povidlová - 250 g švestkových povidel, 50-100 g cukr krupice, 3 lžíce rumu,
špetka strouhané citronové kůry Jablečná - 500 g jablek, 100 – 150 g cukr.krupice, trochu mleté skořice a nastrouhaný piškot  na zahuštění.
Na hrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme.Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme strouhaným piškotem.
Necháme vychladit a náplní plníme.

Maková - 250 g mletého máku, 5 dcl mléka, 80 g cukru, 60 g strouhaného perníku
nebo piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané
citronové kůry a půl lžičky mleté skořice
Do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák,
Přidáme cukr,perník,citron.kůru a skořici. Za stáleho míchání vaříme
na mírném ohni,dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.

Kokosová náplň s třešněmi : 300 g třešní, 150 ml vody, 40 g sušeného mléka,
100 g strouhaného kokosu, 40 g krupicového cukru.

Sýrová - 200 g nastrouhané Nivy, 100 g šunky pokrájené na kostičky, 6 lžic smetany. Všechny suroviny smícháme a použijeme k naplnění  šátečků.

Se zelím a uzeným masem - 1 sklenice sterilovaného zelí, l cibule, uzené maso nebo klobása.
Zelí podusíme i s nálevem a dochutíme. Nadrobno nakrájené maso nebo klobásu osmahneme na pánvi i s cibulkou a smícháme se zelím. Necháme vychladnout a naplníme. Fantastické....

Masová náplň - 300 g mletého vepřového masa, sůl, pepř, 2 vejce, 1 nakrájená cibule,
4 stroužky česneku pokrájeného na plátky, majoránka, tymián, bazalka,
2 lžíce sekaných černých oliv, zelená petrželka.
Mleté maso s bylinkami a ostatními přísadami orestujeme na oleji.
Cibuli a česnek orestujeme zvlášť, a potom přidáme k masu.

Když směs vychladne, zamícháme vejce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Formičky na plněné pečivo
Výrobce: Reproplast

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: